Skapa härligt lantlig känsla med blommiga tapeter, från William Morris till charmigt 1950-tal. Sovrummet blir rogivande romantiskt med en mörk blommig tapet och köket får en underbar torpstil med små retroblommor.

Blommor och växter är en tidlös inspiration när det gäller mönster på tapeter. Och visst är det härligt att ta in grönskan på väggarna. Särskilt under de månader då de lyser med sin frånvaro utomhus.

Småblommig kökstapet och romantisk sovrumstapet

Små färgglada blommor blir riktigt fint i köket och ger en härlig torpkänsla medan stora yviga blommor ger en romantisk stil till sovrummet. Att matcha gammaldags blommigt mönster tillsammans med bröstpanel ger en härligt lantlig stil till både köket och hallen.

Vi har valt ut våra 10 favoriter bland blommiga tapeter. Från småblommiga kökstapeter till vackra romantiska blommor i akvarell.

10 blommiga tapeter som skapar lantlig stil

 1. Vackert blommigt mönster i lugna toner
  Tapeten Siri har ett vackert symmetriskt mönster och effektfulla, lugna färger som gör sig riktigt fint i ett sovrum. Den passar förstås även fint i ett kök och skulle göra sig bra tillsammans med bröstpanel. Läs mer och köp här.
  blommig-tapet-i-blatt
 2. Yviga romantiska blommor
  Tapeten Ava från Sandberg med yviga romantiska blommor är en dröm för vardagsrum och sovrum. Läs mer och köp här.
  blommiga tapeter sandhberg
 3. Blommande i dova toner
  Tapeten Tulippa från Boråstapeter har vackra dova toner och skulle passa utmärkt i sovrum eller vardagsrum. Läs mer och köp här.
  blommig tapet
 4. Härlig retrostil i köket
  50-talsinspirerade tapeten Juni från Duro passar utmärkt i ett kök, läs mer och köp här.
  blommiga tapeter kök
 5. Till färgglada lantköket
  Tapeten Flora från Sandberg är en riktig färgklick till sommaräng och ger en fin lantlig stil till köket, läs mer och köp här.
  blommig tapet i köket
 6. Torp-känsla Duros härliga färgklick Midsommar ger en underbar torpkänsla som passar lika bra på sommarstället som i lägenheten i stan.  Tapeten tål dessutom att tvättas med tvål och vatten vilket gör den till ett utmärkt alternativ till köket. Läs mer och köp här.
  blommig-tapet-torpstil,-sommarstuga-tapet-
 7. Fint till bröstpanel
  Med sitt symmetriska mönster blir tapeten Anna-Lena från Wallpaper by Ellos riktigt fin tillsammans med bröstpanel i köket eller hallen. Läs mer och köp här 
  blommigt-monster-tapet, fin till brostpanel
 8. Vacker tapet till fondvägg
  Med fondtapeten Ariala kan du låta murgröna slingra sig ner från en av rummets väggar. Mycket effektfullt i ett vitt rum. Från Sandberg, läs mer och köp här 
  murgrona, lantlig tapet, fondtapet
 9. Romantiska akvarellblommor
  Faded Passion från Sandberg med underbara akvarellblommor ger ett lyxigt romantiskt intryck till sovrummet eller vardagsrummet. För att få ut det mesta av den vackra tapeten behöver man ge den lite utrymme. Läs mer och köp här .
  blommig tapet
 10. Tapetklassiker
  Den legendariske formgivaren William Morris designade den blommiga tapeten Pimpernel redan år 1876 men än i dag sitter den i hem världen över. Och det är lätt att förstå varför den här skönheten blivit en tapetklassiker. Läs mer och köp här. 
  pimpernel-morris-blommig-tapet

LÄS OCKSÅ:
10 vanligaste misstagen du gör när du tapetserar