Lantliv-läsaren Emelie Grese är en riktig hejare på att snickra möbler. Läs hur hon förvandlade en gammal Billy-bokhylla till ett snyggt skafferi med lantlig känsla

Det stod en gammal brun Billy-bokhylla från Ikea och skräpade i stallet. Kanske kunde man använda den som stomme för ett skafferi i lantlig stil? Lantliv-läsaren Emelie Grese satte sig ner och började skissa.

 1. Ställde in köksprylar på prov
  Emelis ställde in köksprylar på prov och det klassiska bokhylledjupet 30 cm visade sig vara perfekt då man inte riskerar glömma bort en massa varor som skyms av andra längre fram.
 2. Panelskivor med pärlspont
  Sedan satte hon panelskivor med pärlsponteffekt på sidorna av bokhyllan, vilket gav den en stabil känsla. Spillbitar av lister som blivit över efter en tidigare renovering blev fina som krona högst upp och som sockel mot golvet.
 3. Dörrarna
  När det var dags för dörrarna tog Emelie hjälp av sin pappa för att få någon att bolla idéer med. De tog mått på bokhyllan och sågade till plywoodskivor till rätt storlek. Även dessa klistrade de pärlspontskivor på. Dörrarna fick även ett ramverk av lister som dekoration. Till sist täckte de dörrarna med vit färg.
  Ikea hack billy bokhylla lantligt skafferi
 4. Gångjärn och handtag
  De fina gångjärnen och handtagen är köpta på Biltema och gav skafferiet den slutgiltiga finishen.
  Skafferi ikea hack billy bokhylla
 5. Klart!
  Så här fint blev Emelies skafferi till köket. Vem kan tro att det en gång var en brun Billy-bokhylla?
  Skafferi av ikea bokhylla

Läs också: