Goda nyheter för alla oss som älskar gamla hus, byggnadsvård och Erika Åberg. Det sitter i väggarna kommer tillbaka med säsong 4! Och vänta bara tills ni ser vilka hus de ska besöka...

Byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg och historikern Christopher O´Regan är tillbaka för fjärde säsongen av ”Det sitter i väggarna”! I sex nya avsnitt får vi följa med när duon hjälper nyfikna husägare att lära känna sitt hus och dess förflutna.

I första avsnittet som sänds den 6 november kl 20.00 i SVT 1 får vi besöka Gärshult södergård som ligger mitt i Småland. Huset stod öde i 17 år innan familjen Bolander tog sig an hemmet. Erika återställer snickrglädjen på verandan och Christopher hittar en gammal byakista fylld med spännande  historier från 1600-talet.

Säsongen bjuder även på ett besök i ett gammalt pensionat på Käringön, ett gammalt skolhus i Vaxholm, ett stadspalats i Uppsala, en släktgård i Harvik och en hälsingegård i Näsvik.

smalandsk-gard-det-sitter-i-vaggarna-sasong-4

Foto: Titan Television

Mitt i Småland ligger underbara Gärdshult södergård dit vi får följa med i första avsnittet av Det sitter i väggarna.

gammalt-pensionat-pa-karringon-det-sitter-i-vaggarna-sasong-4

Foto: Titan Television/SVT

Käringön ligger så långt västerut man kan komma i Bohuslän och på ön finns ett gammalt pensionat som nu har fått nytt liv.

gammal-slaktgard-i-Harvik,-det-sitter-i-vaggarna-sasong-4

Foto: Titan Television/SVT

Tre systrar har tagit över den gamla släktgården i Harvik som på olika sätt varit knuten till Österbybruk i Uppland.

stadspalats-vid-fyrisan-det-sitter-i-vaggarna

Foto: Titan Television/SVT

Vid Fyrisån i Uppsala ligger ett av stans få stadspalats och i en av våningarna bodde kung Gustaf VI Adolf under sin studietid i stan.

det-sitter-i-vaggarna-gammalt-skolhus-i-vaxholm

Foto: Titan Television/SVT

Mitt i Vaxholm ligger det gamla skolhuset som nu blivit bostadshus.

Känns det långt till tisdag den 6 november? Kika in i Erika Åbergs eget hem här: Hemma hos Erika Åberg – så bor SVT:S byggnadsvårdare