Finns det något härligare än den där friska doften som kläder får när de hängt och torkat i sommarvärmen. Den där lukten går dock att få mitt i vintern också. Här är tre anledningar att hänga ut kläder och sängkläder i snö och kyla.

Är det minusgrader, snö och kall torr luft ute? Då är det dags att hänga ut kläder, täcken och kuddar! Här är 3 goda anledningar till varför.

1 DOFTEN

Kläder som hängt utomhus doftar helt fantastiskt friskt och gott. Det spelar ingen roll om det är sommarvind eller klar kall vinterluft. Det doftar underbart och känns fräscht att lägga sig i om kvällen.

2 FÅ BORT DAMM OCH OHYRA

Om  vintern samlas det mycket damm inomhus. Häng ut textilierna på vädring så får du bort en hel del. Är det riktigt kallt dör även kvalster. Att vädra ur dina täcken och kläder är även bra för att undvika problem med ohyra som mal och pälsängrar.

3 TILLFÄLLE ATT TORKA

Nu när dina kläderna ändå hänger ute, passa på att rensa ut och torka av dina garderobshyllor ordentligt. Även det här är bra för att undvika att små ovälkomna djur slår läger i garderoben. Och så blir det förstås rent och fräscht efteråt.