Ett nytt sängbord kan göra stor skillnad för sovrummet. Här är fem riktigt snygga som du enkelt snickrar ihop själv.

1. Staplade koffertar
Till det här sängbordet behöver du inte ett enda verktyg. Stapla gamla fina koffertar på varandra och toppa med en trälåda så har du ett riktigt fint sängbord. Trälådor går att hitta på diverse loppisar precis som koffertar. Har man vägarna förbi Stockholm kan ett besök på Koffertmannen även rekommenderas för den som är ute efter vintagekoffertar. Bild: 17apart.com

2. Vackert hängande sängbord

Så enkelt och så genialiskt! På bloggen themerrythought hittade vi det här hängande sängbordet av en skiva valnötsträ. Skruva hål i träbiten, trä i repen och sätt upp i  ett fäste i taket.

3. Sängbord av furulåda

Ikea livet hemma står bakom det här sängbordet där en av möbelvaruhusets furulådor för 99 kr fått en ny yta med bets och ett par hjul att förflyttas med. Mycket förvaring till riktigt budgetpris med andra ord.

4. Sängbord av plywoodskivor

Till det här sängbordet behöver du ett par plywoodbitar och ben. Supersnabbt knep till ett stilrent och enkelt sängbord skapat på bloggen burkatron.

5. Träbit och mässingsrör

Med mässingsrör och en träbit kommer man långt. I alla fall när det gäller sängbord. Guide hur du fixar det här sängbordet finns här fallfordiy.