Färga trasmattor, skapa fin förvaring, gör ett härligt utekök... sommaren och semestern är perfekt för pyssel! Här finns 7 riktigt fina pysselidéer.

 1. Härlig sommardukning
  Gästerna brukar uppskatta att få sätta sig till ett riktigt vackert dukat bord och det är inte svårt att få till. Kökshanddukar blir rejäla och snygga servetter. Vik dem och lägg på tallriken. Ett par blommor, här riddarsporre och tistel, ovanpå servetten blir pricken över i.
  fin sommardukning med blommor

  Foto: Martin Cederblad

 2. Kylskåp av metallkorg
   Är ni många räcker ofta kylen inte till för att hålla all dricka kall. Placera flaskorna i en metallkorg, den här kommer från Korbo och kostar 780 kr. Fäst ett långt rep i handtaget och sänk ner i havet eller sjön.
  kyl drycken i en metallkorg i havet, fint sommarpyssel

  Foto: Martin Cederblad

 3. Fin förvaring till uteköket
  Häng enkla s-krokar på uteköket så blir det enkelt att hålla ordning på pannor, durkslag och grillbestick. S-krokarna från Ikea kostar 9 kr för 5 stycken.
  fin förvaring i uteköket

  Foto: Martin Cederblad

 4. Färga trasmattor
  Fynda trasmattor på loppis och färga dem efter tycke och smak. De här blev denimblå. Textilfärgen fäster på naturfibrer som bomull och lin, däremot inte på syntetmaterial. På den högra mattan blev det därför en ljusgrön rand, en fin kontrast till det blå.
  färga trasmattor, sommarpyssel

  Foto: Foto Martin Cederblad

 5. Gör sängen till soffa i sommarhuset
  För att spara plats i sommarhuset kan du låta sängen dubblera som soffa dagtid. Sy eller köp ett överkast i ett kraftigt tyg och slösa med matchande kuddar.
  Gör sängen till en soffa med kuddar, enkelt sommarpyssel till torpet eller fritidshuset

  Foto: Martin Cederblad

 6. Kryddväxter i udda krukor
  Örter är inte bara gott att ha i maten, de är ju en så fin inredningsdetalj också. Sätt dem i oväntade krukor som ett gammalt litermått så blir det extra personligt.
  häng upp små krukor med kryddväxter i

  Foto: Martin Cederblad

 7. Fin förvaring
   Förvaring kan man aldrig få för mycket av. Sätt upp en lång rad med krokar, här Svartsjön som kostar 19 kr/st från Ikea, och häng upp dina finaste köksredskap. Praktiskt och snyggt på samma gång.
  lantliv.com ger enkla sommartips: fixa köksförvaring med krokar

LÄS OCKSÅ:
Köpa växthus – favoriter i alla prisklasser och storlekar
14 riktigt snygga attefallshus + regler och inredningstips
Midsommarmat: 15 recept för en ljuvlig buffé

Följ med oss till vackra Champagne 26-29 september 2018! Vi bor på slott bland vinfälten och besöker  tre av Champagnes mest spännande vinhus – Bollinger, Ayala och svenska Hatt et Söner.

resa till champagne