En stege är en användbar inredningsdetalj. Här får du fem fina stylingtips. Och har du ingen stege kan du snickra den själv.

Prenumerera på Lantliv!

A Beautiful Mess

1. TIDNINGSHYLLA MED LÄSLAMPA. Placera stegen bredvid din läsfåtölj och häng dina finaste magasin (Lantliv, hoppas vi såklart!) på stegpinnarna – både snyggt och praktiskt!  Är belysningen lite skum? Det är lätt åtgärdat med en klämlampa.

A Beautiful Mess

5. PLÄDFÖRVARING. Hänger du dina vackra plädar och filtar på en stege har du dem nära till hands för frusna dagar, och som bonus har du en konstinstallation när de inte används.

A Beautiful Mess

3. EN HÄNGANDE TRÄDGÅRD. Växter kan man inte få för många av. Är dina fönsterkarmar smala får du plats med många plantor på din stege. Häng- och klätterväxter är extra vackert. Tänk dig en murgröna eller gullranka som fått växa till sig ett tag. Behöver växterna extra ljus sätter du dit en klämlampa.

A Beautiful Mess

4. MYSIG LJUSPUNKT. Ett mörkt hörn ser mycket hemtrevligare ut med lite belysning. Köp en ljusslinga och linda runt stegen.

A Beautiful Mess

5. VERTIKAL KÖKSFÖRVARING. Om du har en ledig väggsnutt i ditt kök, ställ dit en stege! Köp S-krokar och du får smart och snygg förvaring för dina köksredskap. Du kan också hänga dina handdukar här och varför inte örter som ska torkas?

Alla idéer från A Beautiful Mess

Vill du snickra stegen själv finns instruktionerna här.

FLER HÄRLIGA HEMMATIPS: