Här kommer några lätta tips på påskpyssel som du enkelt kan göra själv.

Att pyssla med ägg till påsk behöver inte innebära att man måla dem i olika färger och mönster. Vad sägs om att odla vetegräs i tomma äggskal? Eller att använda äggskal som små ”krukor” till olika små vårblomster. Du kan även göra små ljusstakar av äggskalen. Här är flera bra tips på hur du gör vackert påskpyssel av både ägg och påskris.

14 vackra påskpyssel

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Så prydnadsgräs/vetegräs i tomma äggskal. Eller köp färdigt gräs och peta försiktigt ner det i ägget. Färdigt gräs/kattgräs brukar finnas i blomsteraffären till våren.
Bildkälla: gardenista.com

Hängande söta små klosterliljor. Många vårblommor kan ha väldigt korta stjälkar. De passar bra att sätta i en ”äggskalsvas”. Se bara till att äggskalet blir tillräckligt stort. Tag sen en lite grövre nål och gör ett hål på varsin sida av ägget, så du kan trä in en tråd för upphängning.
Bildkälla: e-i-n-f-a-l-l-s-r-e-i-c-h.blogspot.co.at

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Ett litet rede gör du lätt själv genom att ta lite bast och vira det runt som en liten skål, se bilden. Fäst redet i en liten klyka i ditt ris och dekorera med små dekorationsägg. Bast och dekorationsägg brukar finnas i hobbyaffärer eller i blomsteraffären.
Bildkälla: indulgy.com

Guldägg i riset. Picka hål i vardera ändan på ett färskt ägg med en lite grövre nål. Hålen bör vara cirka 4 mm i Ø. Sätt munnen till det ena hålet och blås in luft, så innehållet töms genom det andra hålet. Fäst en liten knapp eller pärla i ena änden på en tråd och trä tråden genom ägget, så du kan hänga upp det i ett ris. Doppa den understa delen av ägget i glitter.
Bildkälla: elisabethheier.blogspot.com.es

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Fler äggvaser. Här kommer ytterligare några varianter på äggskal som vaser. Tänk bara på att knäcka ägget så att den ena delen blir så stor som möjligt.
Bildkälla: bersabutik.blogspot.nl och Sweet Corner1 på Flickr

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Använd gamla korgar till att göra påskdekorationer med. Lägg lite plast först i korgen innan du fyller korgen med jord. Plantera dina favorit-vårblommor och täck jorden med vacker mossa. Här finns det möjlighet att ta ut svängarna om du vill. Ta fram alla dina påskkycklingar och pynta fritt.
Bildkälla: marthastewart.com

Vackra äggkoppar kommer väl till pass under påsken som små vaser. Ta bort plastkrukan på den inköpta vårblomman och ”bryt” med varsam hand upp lökklumpen och dela upp lökarna var för sig. Klipp bort överflödiga rötter så att löken får plats i den lilla äggkoppen. Antingen kan du ha löken synlig eller vira lite årsgammalt gräs runt löken enligt bilden.
Bildkälla: welke.nl

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Ett härligt påskpynt är att göra en enkel krans och trä den över en ljusstake. I det här fallet en glasvas med ett blockljus i. Vackert och dekorativt.
Bildkälla: vibekedesign.blogspot.jp

I stället för en påskkrans på dörren, varför inte hänga ett påskris upp och ner. Gulligt och välkomnande.
Bildkälla: Uploaded by user 

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Ett påskris för minimalisten. Vacker och avskalad är denna påskdekoration. En enkel kvist med ljuva små fjädrar.
Bildkälla: elisabethheier.blogspot.dk

Återbruk. Använd gamla uttjänta påskägg. Täck dem med mossa. Vira vackert snöre eller band runt ägget och dekorera med små penséer. Vackert till påskdukningen.
Bildkälla: vitthusmedvitaknutar.blogspot.se

Påskpynt Lantliv. Bild från Pinterest
Samla vackra och dekorativa påskägg i en skål eller på ett stor fat. Vissa har lyckan att äga tittägg, gjorda av socker. Ta fram dem ur gömmorna och andra fina gamla påskägg till allmän beskådan.
Bildkälla: indulgy.com

I stället för blommor i äggskalen kan du sätta ner en liten veke och hälla på ljusmassa. Roligt och dekorativ på bordet. Glad Påsk!
Bildkälla: babble.com

MER PÅSKINSPIRATION? SE ÄVEN:

FÄRGA VACKRA ÄGG TILL PÅSK

TOVA SÖTA DJUR