Grattis till nya jobbet! Hur känns det att ta över chefredaktörsstolen på Lantliv?
Tack, det känns fantastiskt roligt! Jag är ju inte ny på tidningen, utan har varit redaktionschef innan, så jag känner mig ganska varm i kläderna redan. Men min blogg är helt ny –  Bettinas betraktelser som ligger här på lantliv.com. Där kan ni läsa mina personliga spaningar om stort och smått.

Vad är dina planer för tidningen?
Jag vet att Lantliv är en otroligt uppskattad tidning bland våra läsare, så det blir inga stora förändringar. Vi gjorde ju också en redesign för lite drygt ett år sedan. Samtidigt vill jag vara lyhörd för vad som händer runt omkring oss och hoppas att våra läsare hör av sig med både idéer och synpunkter.

7 ROLIGA IDÉER TILL BARNRUMMET

Hur ser du på Lantlivs framtid?
– Ljus! Trenden med hållbarhet, kärleken till naturmaterial och hantverk är mycket stark. Jag tror att det finns ett stort behov av att kunna luta sig tillbaka med ett vackert magasin som vågar sjunga långsamhetens lov och som låter oss drömma om livet på landet.

Berätta lite om dig själv!
– Jag bor i ett 1940-talshus med man, tre barn och två katter. Vi har renoverat huset stegvis under åren och klara blir vi kanske aldrig … Jag tycker om att pyssla lagom i trädgården (vilket betyder att jag har örtkryddor och växter som inte dör av för lite vatten) och jag behöver nog alltid ha något projekt igång, oavsett om det är renovering eller romanskrivande.

INSPIRERAS AV 9 VACKRA LANTKÖK

Här på lantliv.com finns ett reportage om ditt egenritade sommarhus på Södertörn. Vad betyder livet på landet för dig?
– Den absoluta avkopplingen. Där har vi inga måsten, utan tillbringar somrar och nästan varje helg mellan april och november med att bada, plocka bär och svamp, sitta framför brasan och leva det enkla livet.

 

Bettina Bieberstein Lee
Gör: Chefredaktör på Lantliv.
Bor: I en 1940-talsvilla söder om Stockholm.
Aktuell: Som ny chefredaktör för Lantliv. Skriver bloggen Bettinas betraktelser här på lantliv.com. Läs bloggen här!
Vill du se det fina sommarhuset, med smarta compact living-lösningar, som Bettina har ritat? Klicka här!

SÅ SLIPPER DU STICKOR I TRÄGOLVET!  

Vackra 1850-talshuset i Älmhult