God mat, avkopplande promenader och varför inte lite spa-lyx? En helg på hotell kan göra underverk för kärleken och energin.

Grythyttans Gästgivaregård

1. GOD MAT I BERGSLAGEN
Grythyttans gästgivaregård
är det perfekta weekendstället för dig som älskar god mat och uppskattar att kunna välja vin från en välsorterad vinkällare. Museet Måltidens hus ligger bara några steg bort från den fina gästgivaregården, som har anor från 1641. De 54 rummen har alla olika design.
www.grythyttan.com

Öland, Bo Pensionat

2. BO SOM KONSTNÄRERNA
Bo pensionat i Vickleby på Öland samlades det tidiga 1900-talets konstnärer, författare och artister. Fortfarande hundra år senare är det lika trevligt att fika i pensionatets charmiga trädgård, men även att övernatta i ett av rummen i mangårdsbyggnaden eller i byns gamla ombyggda lanthandel.
www.bopensionat.se

Gripsholms värdshus, Mariefred

3. STÄMNINGSFULLT I MARIEFRED
Gripsholms värdshus i gulliga Mariefred har både utsökt mat och trevliga rum. Promenera längs stadens små gator och missa inte att besöka Gripsholms slott. Det är särskilt stämningsfullt på höst eller vår när sommarens turistströmmar är borta och man nästan är helt ensam innanför de tjocka slottsväggarna.
www.gripsholms-vardshus.se

Rånäs slott

4. SLOTTSLYX VID SJÖN
Rånäs slott i Uppland är som en vacker hägring. Gå en långpromenad vid sjön Skedviken, avnjut afternoon tea och lyxa till det med en spabehandling. Den som vågar går på historisk slottsvandring med spöktema …
www.ranasslott.se

Utö

5. UNDERBAR UTSIKT PÅ UTÖ
Utö i Stockholms skärgård har många företräden – ett av dem är Utö värdshus. Restaurangen serverar riktigt god husmanskost och utsikten över öarna från vissa av rummen är bara den värd ett besök. Hyr gärna cykel och upptäck mer av den stora skärgårdsön.
www.utovardshus.se