Vi gillar Linda Anderssons härliga bakblogg Lindas bakskola som är en bra inspirationskälla för alla som gillar att baka. Så här kommer hon själv i julstämning.

Din bakblogg på Hembakat har blivit en stor succé! Hur känns det? 
– Jättekul, helt underbart! Jag fattar knappt själv att så många känner till min bakblogg och att mina recept och steg-för-stegbilder gjort sådan succé. Jag utgår alltid från mig själv och gör alla bakverk på ett sätt som jag själv gillar. Och det verkar funka.

Hur skapar du julstämning?
– För att komma i julstämning plockar jag tallris och sätter i vaser inomhus. Det är jättefint! Jag pyntar även hemmet med ljusslingor både inomhus och utomhus, tänder massor av levande ljus och bakar traditionella lussebullar och pepparkakor med barnen. Vi brukar klä julgranen ett par veckor före jul för att kunna njuta av den så länge som möjligt. Direkt efter jul kastas den ut.

Hur mycket bakar du själv inför julen? 
– Jag bakar ett par sorters julgodis eller saffransbullar till bloggen varje vecka. Det sker på arbetstid, men jag bakar även med barnen ibland på kvällarna eftersom jag tycker det är supermysigt och viktigt att även de ska få baka. Konstigt nog tröttnar jag inte och ibland är det ganska skönt att baka ”privat” för då slipper jag fotografera och styla med fina tallrikar och dukar. En baksida med all bakning är jag måste diska, städa och handla väldigt mycket också. Tänk om jag slapp det…

Vad kan du inte vara utan på julbordet?
– Lax i alla former är det godaste på julbordet. Mammas hemlagade köttbullar och inlagda sill är också en favorit. Till fikat på kvällen är det wienernougat, chokladtryfflar och fudge som gäller. Vi har en tradition att äta ris á la malta sent på kvällen, men den äter jag mest av artighet. Jag går hellre loss på chokladen.

Vad har du för önskningar för det nya året?
– Jag hoppas att min brödbok som kommer ut i augusti blir omtyckt och att den säljs i några exemplar i alla fall. Och att ingen i familjen bryter några ben på våra inplanerade fjällresor i vinter. Vår ena son bröt nyckelbenet i backen för två år sedan…

Prova Lindas fantastiska saffranssmörbullar!

Saffransmörbullar från Hembakat och Lindas bakskola

 

Fler härliga recept: