Med roliga lekar blir nyårfesten ännu trevligare. Vad sägs om ett kul quiz, hitta sin bordskamrat med hjälp av en gåta eller varför inte spå sin framtid i tenn. Här finns kul nyårslekar som passar alla.

Placeringslekar

Om det är bordsplacering på festen är det roligt att låta gästerna hitta sina bordsgrannar med en skojig mingellek där gästerna lär känna varandra innan 
middagen. Hälften av gästerna kan få en lapp med ett årtal, de övriga får en känd händelse som matchar årtalet och så får de hitta varandra i vimlet.

Nyårsquiz

En frågesport på temat ”Vad minns du av året som gick?” är alltid skoj på nyårsafton. Blanda och ge av stora världshändelser och spännande nyheter från den egna bekantskapskretsen.
Sällskapsspel 
Dela upp er i lag och samlas runt ett roligt spel, varför inte på det närliggande temat mat och dryck? Det finns många att välja på, exempelvis Jippijaja Quiz Mat och dryck, Matsnobb, eller MIG Det goda livet.

Gör egna lyckokakor

Baka egna lyckokakor med pappersremsor med egenskrivna lyckönskningar eller visdomsord i. De söta lyckokakorna blir garanterat en uppskattad snackis på festen. Recept hittar du här!

Spå framtiden i tenn

Att spå i tenn vid nyår är en trevlig gammal tradition.Vill man ha något lite mindre riskfyllt kan man spå i kaffesump, teblad eller varför inte i varandras handflator?

Så spår du i tenn:

  1. Lägg tennet i en metallskopa och håll den över öppen eld eller en spisplatta tills det blir flytande.
  2. Häll tennet i en hink med iskallt vatten. Lyft upp den stelnade klumpen och använd fantasin för att tolka hur ditt år kommer att bli.
spa-i-tenn-nyarslek2

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lägg tennet i en metallskopa och håll den över öppen eld eller en spisplatta tills det blir flytande.

spa-i-tenn

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Häll tennet i en hink med iskallt vatten. Lyft upp den stelnade klumpen och använd fantasin för att tolka hur ditt år kommer att bli.

spa-i-tenn-nyarslek

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tennbiten blir ett fint minne att behålla efteråt.