Placeringslekar 
Om det är bordsplacering på festen är det roligt att låta gästerna hitta sina bordsgrannar med en skojig mingellek där gästerna lär känna varandra innan 
middagen. Hälften av gästerna kan få en lapp med ett årtal, de övriga får en känd händelse som matchar årtalet och så får de hitta varandra i vimlet. Så här enkelt gör du vackra hållare till placeringskorten!

Nyårsquiz
En frågesport på temat ”Vad minns du av året som gick?” är alltid skoj på nyårsafton. Blanda och ge av stora världshändelser och spännande nyheter från den egna bekantskapskretsen.
Sällskapsspel 
Dela upp er i lag och samlas runt ett roligt spel, varför inte på det närliggande temat mat och dryck? Det finns många att välja på, exempelvis Jippijaja Quiz Mat och dryck, Matsnobb, eller MIG Det goda livet.

Se in i spåkulan
Att sia om det kommande året är en nyårslek med traditioner, exempelvis genom att smälta en bit tenn i en tesked över ett ljus, hälla det i ett glas vatten och sedan tolka vad tennklumpen liknar. Mindre riskfyllt men lika kul är att spå i kaffesump, teblad eller varför inte i varandras handflator?

Gör egna lyckokakor
Baka egna lyckokakor med pappersremsor med egenskrivna lyckönskningar eller visdomsord i. De söta lyckokakorna blir garanterat en uppskattad snackis på festen. Recept hittar du här!

Vår goda nyårsmeny hittar du här!

NUVARANDE Rolig nyårsfest med lekar som passar alla
NÄSTA Småbarnsfamiljen valde ett självförsörjande liv nära naturen