Inreda en snygg och praktiskt hall med liten budget? Visst går det! Här finns inspiration och smarta inredningstips till hur du inreder hallen för en billig peng.

Hallen är det första man möts av i ett hem och visst vill man ha ett vackert första intryck? Med snygg förvaring, mångsidiga, möbler och yteffektiva knep kommer man långt även om både budgeten och hallen är liten. Du behöver inte totalrenovera för att skapa en fin entré. Här är 12 smarta inredningstips på små förändringar som gör stor skillnad.

 1. Rustika mångsidiga möbler 
  När det kommer till möbler, satsa på rustika bänkar, pallar eller stolar som kan fungera både som avlastningsyta, en plats att sitta på när man tar på sig skorna och varför inte ställa ett stor bukett med blommor på som i den här underbara dalagården. Det finns gott om snygga budgetkap och loppisfynd i jakten på fina gamla hallmöbler.
  Rustika mobler i hallen inredningstips hall budget

  Foto: Carina Olander

  Tips: yteffektiv rustik bänk från Ellos, läs mer och köp här
  Bank rustik hallmobel
 2. Måla golvet rutigt
  Ett rutigt golv ger hallen ett helt nytt utseende och osar härlig lantlig charm. Svartvitt eller varför inte gråvitt som i inredarens sekeslskifteshus. Det är lättare än du tror, hemligheten är noggrant förarbete. Här finns en målarguide.
  Rutigt golv i hallen inredningstips budget entre i alntlig stil

  Foto: Lina Östling

 3. Smart förvaring
  Förvaring är förstås A och O när det gäller hallen. Småsaker och kläder har en tendens att samlas i hallen men ger inte riktigt det städade och rena intrycket vi vill åt. Med smart yteffektiv förvaring kan du enkelt stuva undan småsakerna. På Granit hittade vi smarta hängande förvaringar i tyg som går att hänga på insidan av garderobsdörren, i garderoben eller på en krok. 
  Forvaring i hall snygg entre budget

  Foto: Granit

  Hängande förvaring med 12 fack, läs mer och köp här
 4. Tapetersera 
  En tapet kan förvandla den tråkigaste hall till en elegant entré. Tapetsera hela hallen eller välj en vägg. För den där romantiska lantliga sekelskiftesstilen, välj en blommig tapet som i den här härliga släktgården.
  Hall latnlig stil blommig tapet tapeter till hallen

  Foto: Carina Olander

   Tips: Tapeten Ava från Sandhberg blir vacker i hallen precis som i släktgården, läs mer och köp här.
  Tapetsera hallen sandhberg ava blommig tapet
 5. 5. Knopplister med favoritsakerna
  Knopplist, knoppbräda, krokhängare kärt barn har många namn och otroligt många användningsområden. En knopplist ger en fin lantlig stil och passar utmärkt i hallen för favoritplaggen, förvaringkorgarna eller de fina prylarna.
  Låt en trären knoppbräda bryta av mot färgen på väggen eller måla den ton i ton med väggen som i det  här fina 1800-talshuset.
  Att skapa olika nivåer av förvaring så att även de små når upp till krokarna blir en fin detalj.
  Knoppbrada i hallen, inredningstips för hallen, billig inredning till hall

  Foto: Karin Wildheim

  Tips: Miljömärkt knoppbräda från Iris Hantverk i brjörkträ som enkelt byggs på till önskad längd, läs mer och köp här 
  Knoppbrada iris hantverk billig inredning hall
 6. Platsbyggd känsla med Ikea-hack
  Vem drömmer inte om platsbyggd förvaring i hallen. Om budgeten inte tillåter en snickare finns det smarta sätt att få till en platsbyggd känsla utan att faktiskt platsbygga. I det här 1800-talshuset har en mediemöbel från Ikea byggts om, målats och fått nya beslag i gammal stil. Och visst ser det ut som en lyxig platsbyggd hallmöbel? 
  Ikeahack hallmobel med platsbyggd kansla mediemobel

  Foto: Carina Olander

 7. Använd loppisfynden
  Du behöver inte köpa dyr design för att göra din hall inbjudande. Leta runt på vinden och i loppisar efter möbler och gör om dem så att de passar just din hall. Nya beslag och lite färg så är de förvandlade! I det här 1800-talstorpet står ett loppisfyndat skåp och en hemsnickrad krokbräda som målats i matchande grönt.
  Tips: Att måla möbler ton i ton med varandra eller väggen är ett smart knep för att få en sammanhållen och lugn inredning även om hallen är full med saker. Perfekt budgetknep om du har lite väggfärg över.
  Loppisfyns byra malad byra

  Foto: Karina Johansson

 8. Fin förvaring med korgar
  Gör förvaringen till en del av inredningen. Med fina korgar i naturmaterial får du ordning på ett snyggt sätt. Korgar finns i alla möjliga storlekar och former. I 1920-talshuset står en stor korg på golvet. Du kan även satsa på mindre med handat och hänga upp dem på knoppbrädan.
  Korg i hallen blir snygg och billig förvaring

  Foto: Carina Olander

  Korgen på bilden kommer från Ellos, läs mer och köp här.
  På Åhlens hittar vi den här rustika korgen med hantag, läs mer och köp här.
  Korg billig forvaring hallen
 9. Måla halva väggen
  Att måla delar av väggen är både snyggt och snällt mot plånboken. Inspireras av inredarens vackra hall där delar av väggen är målade i grått.
  Hall inspiration budget inred hallen

  Foto: Lina Östling

 10. Vägg med krokar – perfekt för liten hall
  Att skapa en vägg med många krokar i olika storlekar på olika nivåer blir både snyggt och effektivt för förvaringen. Perfekt för en liten hall! De här krokarna kommer från Muuto, läs mer och köp här.
  Krokar vagg

 11. Ombonat med mattor
  Mattor gör större skillnad än man tror och ger ett mysigt och ombonat intryck till hallen. Välj en slitstark och snygg dörrmatta i naturmaterial som jute och hampa som suger upp smuts på ett bra sätt. På golvet lägger vi gärna en matta som enkelt går att tvätta i maskinen som en trasmatta eller bomullsmatta.
  Matta i hallen billig inredning hall

  Foto: Klas Sjöberg

  Tips: Matta från Ellos, går att tvätta i 40 grader i tvättmaskin, läs mer och köp här
  Matta till hall budget billig matta hallen

  Dörrmatta i hampa från Åhlens, läs mer och köp här
  Billig dörrmatta till hallen från Åhlens
 12. Somrigaste hallknepet – sätt upp stråhattar på väggenAtt sätta stråhattar på väggen som i det här gulliga torpet är ett superfint knep för väldigt liten peng som ger oslagbar sommarkänsla till hallen.

Strahattar pa vaggen hallinspiration

Foto: Lina Nydahl

Tips: Stråhatt från Ellos, läs mer och köp här

Strahatt att satta pa vaggen