Tycker du inte att bädda sängen är höjdpunkten på din dag kommer här ett par riktigt bra och stilmässiga ursäkter för att slippa.


1. Det ger en snygg textur

Det finns en anledning till att inredningen i sovrum ofta är ljus och relativt avskalad från detaljer. Men med det sagt är det alltid trevligt att dyka ner i en stor hög av kuddar och täcken, när vi går och lägger oss. En något rörigt bäddad säng är perfekt eftersom den ger en kontrast till dina raka, enkla väggar. Annars har ju rummet ingen fokuspunkt!


2. Det är romantiskt

Om du föredrar en ljuvare stil med ljusa ytor och subtil spets finns det ingen anledning att blanda ihop det begreppet med militäriskt bäddade sängar. Nej, här finns det istället all anledning att satsa på en mer avslappnad, mjuk stämning med massor av texturer och ett överflöd av kuddar. Hitta det perfekta sättet att kasta filten slarvigt över dina mjuka duntäcken på morgonen istället.

Prenumerera på Lantliv


3. 
 Alla andra detaljer är ju så vinkelräta
När det gäller de fasta linjerna i hemmet är alla i stort sett vinkelräta: dörrar, fönster, fönsterbrädor och väggar. Med detta i åtanke finns det all anledning att bryta enformigheten och skapa en mer levande struktur i rummet. Det finns ju ingen anledning att ha ett rum som är trist och stelt?


4. En obäddad säng kan skapa kreativ oas

Att vara kreativ är inte bara en ursäkt till att sängen är obäddad, kanske är det faktiskt orsaken till det! Kreativa människor förväntas sällan vara perfekta, komma i tid eller hålla ordning i sitt hem. Så om du inte har haft tid att plocka upp en pensel och tavelduk tidigare kan det vara dags nu. Det kanske inte bara blir en ursäkt utan slutar med att du hittar en helt ny talang…


5. Det ger en härlig söndagskänsla

Låt oss vara ärliga: det är ganska tråkigt att bädda. Och på helgen, när du kanske ändå mest vill gona dig i sängen med din favoritserie på Netflix, då finns det absolut ingen anledning att slösa tid på en petig bäddning. Njut istället av att vara ledig och kravlös.


6. Färgklick och kontrast

Gör sovrummet mer levande genom att investera i spännande sängkläder som kan skapa kontrast och intensitet i rummet. Härligt mönstrade påslakan och kuddar gör det inte så mycket om de ligger hopskrynklade, det är ju ändå färgerna som pockar på uppmärksamhet.


7. Rustikt är häligt

Vi älskar dagens rustika ytor som ger sig till känna i allt från råtegelväggar till lammskinn, skrynkliga dukar och sängkläder. Om någon kommer med en invändning när de ser din lätt slarviga säng, så kan du bara ge hen en liten uppdatering om vilka inredningstrender som råder.


LÄS OCKSÅ
DIY Gör en vacker sittpuff i sammet
Smart förvaring för sovrummet

NUVARANDE 7 bra ursäkter för att inte bädda sängen
NÄSTA ”Vi ritade själva vårt drömhus på Gotland”