Drömmer du om ett nytt badrum? Här är 8 fantastiskt fina badrum i lantlig stil!

Lantligt badrum

1. Ett rum med utsikt. Har du lyxen att äga ett badrum med fönster, ställ om möjligt badkaret så du får njuta av naturen utanför. Vi föll pladask för det här avskalade men ändå ombonade badrum hemma hos Lina och Andreas Johansson. Kombinationen av olika vita kulörer och material som kakel, sten och pärlspont gör det här rummet till en lugn oas.

Foto: Jonas Lundberg, styling Anna Truelsen. Ur Lantliv nr 4/2014

Edlund

2. Platsbyggt under taket. Under de vackra takfönstren kan man blicka upp på stjärnhimlen från badkaret. Nedsänkt i det svarta, matta kaklet ger det en exklusivt och minimalistisk känsla. Duschen intill är uppbyggt av glasbetong. Idén att höja upp hela tvättdelen är både praktisk och estetisk. För vem vill inte sitta på trappan invirad i en varm handduk och torka?

Foto och styling: Magdalena Lindholm. Ur Lantliv nr 2/2014

Kakelugnsm

3. Gammaldags charm. Det klassiska svartvita kaklet på golvet passar finfint till väggen av pärlspont. Badrummet finns hemma hos en familj där mannen i huset jobbar som kakelugnsmakare, så självklart finns det en liten järnspis även i badrummet för bästa mysfaktor. Gammaldags toalett, fristående badkar och öppna hyllor passar den lantliga stilen perfekt.

Foto: Carina Olander, styling Anna Truelsen. Vill du se hela hemmet? Klicka här!

Leksand

4. Romantiskt vitt. Här finns allt för dig som gillar den romantiska stilen: badkar med lejonfötter (och fin utsikt!), nedsänkt handfat med fina kranar i fransk stil, platsbyggd kommod (av Ikeastommar!) med söta knoppar och det just nu så populära avfasade väggkaklet. Att de svarta golvplattorna är lagda på sniskan förstärker stilen.

Foto: Helena Blom, styling Susanne Kings. Vill du se hela hemmet?

HelenaBlom

5. Fiffig förvaring. Hemma hos inredaren Helena Blom har man utnyttjat varje vinkel och vrå till smart förvaring. Badkaret får plats i en mysig hörna under det välvda taket och kommoden är platsbyggd med små fack för lådor och korgar. Såväl spegel som handfat är infällda, vilket frigör förvaringsyta. Att det antika skåpet har fått vit färg gör att det smälter in perfekt i detta vackra badrum.

Foto: Helena Blom, styling Susanne Kings

HappyHill

6. Rustikt. Här har man tagit in naturens färgskala ända in i badrummet. Kommoden är snickrad av grova plank, och såväl det inbyggda badkaret som golvet går i en varm brunskala. Badkaret har fått en egen hörna i form av en kaklad vägg.

Foto: Filippa Tredal, styling Elina Lehtimäki. Ur Lantliv nr 3/2014

Resarö

7. Klassiskt med en tvist. Vitt kakel nästan ända upp till tak, vita, fluffiga textiler och en kristallkrona som glimmar och glammar till det. I det magnifika skärgårdshemmet på Resarö är allt nytt, men i gammal stil. Bra idé: en gammal vitmålad möbel tjänar som tvättkommod och ett vackert vitrinskåp både gömmer och visar upp badrumsattiraljer.

Foto: Klas Sjöberg, styling Anna Hänström