Träsoffor, soffor med mängder av kuddar, soffor med härligt skynklig linneklädsel. Vi har valt ut 9 favoriter i lantlig stil som vi gärna ställer i vardagsrummet.

1. Lantlig träsoffa

Träsoffor är inte bara till för köket. Den här vackra soffan som heter Träsoffa Rak är en uppdatering av Norrgavels klassiska gustavianska träsoffa och den ger en riktigt härlig lantlig känsla till ditt vardagsrum. Virket är FSC-certifierat och bomullen ekologisk. Pris från ca 23 500 kr.

2. Klassisk Howardsoffa

Sedan lanseringen i England i mitten av 1800-talet har Howard-soffan varit väldigt omtyckt. Den här soffan heter Waterford delux, kommer från Mio och kostar från ca 11 000 kr.

3. Lyxig och lagom skrynklig

Med sin höga rygg blir den här soffan från italienska Gervasoni  verkligen ett mysigt hörn att krypa upp i.  Klädseln är gjord av linne och bomull och ger att fint alldeles lagom skrynkligt intryck. Pris 28 295 kr.

4. Vackert blå klädsel

Sooffan Le Grand Air från Decotique ger en exklusiv och samtidigt avslappnad känsla. Och den här färgen är riktigt fin.  Tyget kommer från brittiska Designers Guild. Pris 18 995 kr.

5. Bohemisk soffa i linnetyg

Med sin enkla form och fina linneklädsel blir soffan Luca från svenska Melimeli lätt en favorit. Pris 19 900 kr.

6. Dansk design

Danska &tradition står bakom den här fina möbeln där stora fluffiga kuddar vilar i en stomme av ekträ. Kuddarna är lätta att arrangera om så att man får det så bekvämt som möjligt. Pris från 30 585 kr.

7. Stilsäker budgetsoffa

Är man ute efter en fin budgetsoffa är Ikea givetvis ett bra alternativ. Har har Ikeas Söderhamn 2 995 kr klätts med ett linneöverdraget Loose Fit Urban från Bemz, 6 499 kr.

8. Tidlös och enkel

Soffan 100 från Norrgavel är vackert tidlös och passar in i de flesta vardagrum. Stommen är gjord i furu och bommullsklädseln är ekologisk. Från 28 000 kr.

9. Mysig med mycket kuddar

I soffan Sofo från Ire Möbel vill man definitvt krypa upp och mysa. Att den är extra djup gör att det finns plats för mycket kuddar och ju fler kuddar desto bättre… Pris 27 590 kr.

Läs även: Skapa vacker förvaring med vintageskåp och gamla fönster