Drömmer du om Y-stolar kring matbordet eller en Lamino-fåtölj i läshörnan? Nu är kanske tiden mogen att slå till – här är designklassikerna som säljs för reducerat pris på rean under Black Friday.

Älskad Y-stol
Danske Hans J Wegners smäckra stol CH24 – eller Y-stolen som den också kallas – har blivit omåttligt populär. Stolen formgavs 1949 för Carl Hansen & Søn. Läs mer och köp här

Designklassiker CH24 Y-stol black friday rea

Klassiska kaféstolar
Michael Thonets
klassiska böjträstolar från andra hälften av 1800-talet är lika vackra på kafé som hemma, Ton. Läs mer och köp här.

Designklassiker bistrostolar Thonet black friday rea

Omtyckt i advent
Träljusstaken Nordic Light av Jonas Grundell för Design House Stockholm skapar stämning i många hem med sina fyra armar som kan justeras som man vill, läs mer och köp här.  

ljusstake_nordiclight_blackfriday
Klassisk porslinsserie
Marianne Westmans porslinsserie Mon Amie finns fortfarande i produktion sedan 1950-talet, Rörstrand. Läs mer och köp här.
Designklassiker Mon amie black friday rea

Retroklassiker 
Pendellampan Bumling är en riktig designklassiker som formgavs av Anders Pehrson för anrika Ateljé Lyktan 1968. Lampskärmen är av lackad aluminium, med ett ringraster av plast som sprider ut ljuset på ett behagligt sätt. Finns hos Royal Design. Läs mer och köp här.

bumling_black_friday_ny

 

Karmstolen Lilla Åland
Carl Malmstens
 pinnstolar i serien Lilla Åland håller stilen sedan 1942. Karmstolen i mattlackerad björk är en stilsäker efterföljare till den ursprungliga pinnstolen, från Stolab. Läs mer och köp här. 

lilla_aland_karmstol_blackfriday_ny

Mångsidig String-hylla
Bokhylla, dokumentskåp, vitrin och skrivbord … Nils och Kajsa Strinnings Stringhylla från 1949 kan byggas om efter sin ägares behov, String Furniture. Läs mer och köp här.

Designklassiker stringhylla black friday rea

Smäcker Lamino-fåtölj med pall
Yngve Ekströms Lamino från 1956 är skandinavisk design när den är som bäst – en böjträstol som både är bekväm och vacker med sitt fårskinn, Swedese. Läs mer och köp här. 

lamino_fatolj_och_pall_blackfriday

 

Formfin Focus de Luxe
Den stilrena bestickdesignen av Folke Arström från 1955 har gjort Focus de Luxe till ett samlarobjekt, Gense. Läs mer och köp här.

Designklassiker focus deluxe black friday rea

Modern klassiker i mässing
Den holländske designern Richard Huttens smäckra ljusstake i polerad mässing för anrika Skultuna är redan en modern klassiker. Läs mer och köp här.

ljusstake_hutten_skultuna_blackfriday

Foto: Copyright Skultuna Admin