Allas vår favorit Ernst Kirchsteiger har genom åren skapat riktiga drömställen av torp, hus och stugor i TV-programmet ”Sommar med Ernst”. Nu är årets projekt avslöjat och 2018 blir det något helt annat än ett torp...

Det blir inget torp, ingen stuga, inget orangeri utan något så häftigt som en kvarn som kommer att vara föremålet för Ernsts inredningsmagi i årets säsong av ”Sommar med Ernst”på TV 4.

Det är Kånsta kvarn som blivit utvald, skriver Nerikes Allehanda. Den röda kvarnen med vita spröjsade fönster ligger vid Kånstabäcken i Sköllersta, Hallsbergs kommun. Den byggdes år 1858 och var till en början en vattenkvarn. Under senare delen av 1800-talet byggde man dock om den så att den även fungerade med vindkraft. Kvarnen är den enda i sitt slag som finns kvar i Sverige.

Ryktena om Ernst och kvarnen startade redan för någon månad sedan då TV-profilen hade setts på platsen. Men nu är det alltså bekräftat. Och visst kan man ana hur fantastiskt det här kommer att bli i Ernst Kirchsteigers händer?! Inspelningarna brukar ske i maj och juni så snart borde tv-produktionen dyka upp i Skållersta.

Skånsta kvarn, Ernst Kirchsteiger bygger om Kånsta kvarn i Sommar med Ernst

Foto: Länsstyrelsen, Örebro län

Kånsta kvarn, Sommar med Ernst 2018

Foto: Länsstyrelsen, Örebro län

Förläng sommaren! Följ med oss på en mat- och vinresa till underbara Piemonte