Gör en förvaringsvägg, skapa ett utekök eller få en lyxig skänk med hjälp av en marmorskiva. Här är sju enkla och riktigt snygga Ikeahacks med hyllsystemet Ivar som du kommer att vilja testa direkt.

Hyllsystemet Ivar har funnits i över 50 år men är mer på tapeten nu än någonsin. Sortimentet inkluderar stängbara skåp, byråer och öppna hyllmoduler och skapades med syftet att bli ett billigt alternativ till den traditionella bokhyllan. Idag dyker Ivar upp i alla slags hem – snyggare än någonsin. Här är 7 smarta hacks som förvandlar möbeln helt.

Foto av Entrance FastighetsmäkleriFler foton av sovrum

1. Rent och naturligt med Ivar på en hel vägg
Då Ivar-systemet finns tillgängligt i tre höjder, två djup och två bredder, så kan det kombineras på många olika sätt. De stängbara skåpen, som har två dörrar och är ungefär 80 centimeter breda, är särskilt användbara.
Förvaringen på bilden utgörs av en kombination av  stängbara skåp och ett öppet skåp med Ivar-lådor inuti. Den naturliga och rena finishen är elegant och blir en bra kontrast till de mörkblå väggarna. I denna miljö ser Ivar verkligen inte ut som en förrådshylla!


2. Blanda trä och marmor för lyxig känsla
Samma lägenhet, annat rum och en helt annan look. Denna skänk består av två 30 centimeter djupa Ivar-skåp, och används till extraförvaring i köket.
Här har en svart marmorskiva lagts ovanpå skåpet för en lyxigare känsla. Vill man ha ett mindre kostsamt alternativ kan man överväga annan sten, eller till och med en koppar- eller bronsskiva.

Prenumerera på Lantliv


3. Satsa på kontrast med svart färg

För de som inte är särskilt förtjusta i obehandlad furu så är det bara att grabba tag i färgpenseln. Oavsett om du använder ett skyddande lack, halvgenomskinlig bets eller ett vax kan Ivar förvandlas till precis vad som helst med lite färg.
Bloggaren Antonia Schmitz från Craftifair gav sina två Ivar-skåp ett helt nytt utseende med ett lager av matt svart färg, en ljus planka från en trähandel och vita fötter.


4. Ton-i-ton med väggfärgen

Ett annat alternativ är att få förvaringen att bli osynlig med matchande färg. I detta hem i Köpenhamn ger en blå färg intrycket av att väggen och skåpet smälter samman. Att skänken verkar sväva över golvet förstärker effekten.


5. Rustikt med mörkt lack

Även om Ivar till en början sågs som ett flexibelt hyllsystem så gör de två olika djupen att det fungerar bra som både över- och underskåp. Det svarta lacket ger inte bara detta utomhuskök, som skapats av åtta Ivar-skåp, en rustik look utan skyddar det också från väder och vind vid den gotländska kusten.


Foto av PrettypegsBläddra bland foton av hem

6. Byt ut fötterna för att göra Ivarskåpen personliga
Hur kan man förvandla sitt Ivar-skåp till en unik möbel? Satsa på extravaganta fötter, som dessa som finns i massor av olika stilar hos svenska Prettypegs.


7. Använd sidstycket som handdukshållare 

Skåpen är inte de enda Ivar-produkterna som är smarta. I detta badrum så vilar sidstycket av en Ivar-hylla mot väggen och fungerar som snygg handdukshållare.

LÄS ÄVEN:
Lantligt med skomakarlampor
Gör det själv: Vacker sittpuff i sammet
Styla sängen med härliga plädar

NUVARANDE Enkla och vackra Ikeahacks med hyllsystemet Ivar
NÄSTA Härlig mjuk pepparkaka