Gör upp med klädkaoset och inred en hall i din stil som passar hela familjen, med snygg och rolig förvaring för alla åldrar.

I hallen blir det snabbt rörigt, med kläder och skor som ligger huller om buller. Vi har samlat de smartaste tipsen när det gäller förvaring och hur man får en mer välorganiserad hall. Vad sägs om att använda stolar som hyllor, eller ha plåtskåp som i skolan? Förhoppningsvis kan tipsen här locka både dig själv och barnen att hålla ordning i entrén!

Hall

Ta små steg mot ordningen
Genom att vara tydlig kommer du långt. Visa att var sak har sin plats med särskild förvaring för olika plagg och accessoarer, eller, som på bilden, skor.

Houzz Tours Charlotte Daugaard

Anpassa nivån på förvaringen
Föreställ dig att försöka hänga upp dina kläder ordentligt när alla galgar och krokar är dubbelt så höga som du är. Låter det svårt? Gör det då enklare för barnen genom att montera förvaringsställena så att de når dem.

Väggar och stolar Caparol Kulör Lago 90 / Walls and chairs Caparol Colour Largo
Private Home in Chiswick, London

Skoja till det i hallen
Det finns många öppna hyllsystem och garderober att köpa, men det går lika bra att anamma upcycling-trenden. Gör det till ett kul projekt tillsammans med barnen och ordna oväntade förvaringslösningar. Vad har du för mycket av där hemma, och vad kan det användas till i hallen? Att måla stolarna ton i ton med väggen får dem att smälta in och ger entrén ett helt nytt uttryck. Om ni spelar tennis i familjen kanske det ligger några uttjänta racketar i förrådet som kan få nytt liv som fyndig hallförvaring.

Eichler

Gör det kul att hänga kvar
Om ni bara vistas i hallen när det är bråttom blir den lätt en plats som står för något negativt, och det fortsätter tjafsas när kläderna ska på. Gör den mysigare och roligare att vara i med hjälp av griffelfärg! Ett annat sätt kan vara att ordna en läs- eller lekhörna.

Styling och inredning
husnummertjugo
Sentinel Mudroom

Ge barnen egna skåp
När barn är i den åldern då man vill ha eget utrymme kan det vara en god idé att ge varje familjemedlem ett skåp i skolstil. Klassiska plåtskåp är både snygga och praktiska. Överkurs, men extra roligt, är det att hjälpa barnen att göra skåpen mer personliga genom att måla dem, klä in dem med bilder eller sätta en spegel på skåpdörren. Om du föredrar öppen förvaring istället för skåp kan olika färger i hyllsektionerna göra det enklare att hitta kläderna.

Diamond Cabinetry
Diamond Cabinetry

Förvaring för den digitala åldern
Även äldre barn kan vara motvilliga till att hålla ordning i hallen. Från 15 år (om inte tidigare!) är man definitivt i den digitala åldern, och vill ha förvaring för mer än skor och kläder. Mobilstationen på bilden kan uppmuntra till en mer ordnad tillvaro i hallen och resten av hemmet. Att direkt lämna telefonen på laddning i hallen när ni kommer hem ger dessutom familjen extra kvalitetstid.

FUN house

Överkurs
Roligare än så här blir det knappast. Kanske är det inte så genomförbart hemma hos dig, men du kan inspireras av det här helgalna greppet med en stång i hallen. Låt ungarna glida ner som brandmän och ta tid på hur snabbt de kan få på ytterkläderna!

Fler smarta förvaringstips för familjen: