Korgar måste helt klart vara den smartaste inredningsprylen. De ger en härlig rustik känsla samtidigt som de magiskt rensar ditt rum på smutstvätt, tidningar kuddar, filtar, vantar, köksredskap eller precis vad som helst annat. Här är 9 fina sätt att inreda med förvaringskorgar.

snygg förvaring i korg

Förvaring i hallen

Hallen behöver mycket förvaring. Låt det du gillar bäst hänga framme och samla resten i fina korgar på golvet eller häng dem på krokarna. Korgar från Ernst 139 respektive 229 kr.

förvara med korg i badrummet

Till alla produkter i badrummet

Badrummet är fullt av små produkter och prylar. Här passar en förvaringskorg perfekt. Häng en stor eller en liten på en krok, ställ en på badkarshyllan och varför inte ha en på handfatet. 129 kr Hemtex.

Läs även: Badrum med underbar lantlig känsla

badrumsföring med smart korg

Som tvättkorg

En förvaringskorg är givetvis perfekt som tvättkorg. Vare sig du vill ha tvättkorgen i badrummet, tvättstugan eller sovrummet blir den en fin detalj. Den här fina korgen i jute kommer från H&M Home, 299 kr.

förvaringskorg i kök

På köksbordet

Även i köket kan det behövas lite förvaring. På det här vackra dukade bordet används en liten korg i canvas till att servera bröd i. Den passar även perfekt för bestick och servetter. Har du ett stort skafferi är korgarna bra för förvaring även därinne. 80 kr, H&M Home.

Läs även: Köksinspiration: Målade köksskåp och blommiga tapeter

förvaring med korg i vardagsrummet

För vardagsrummets alla prylar

Med en fin korg bredvid soffan får du mysig förvaring för magasin och fjärrkontroller. 749 kr, Ernst.

korg till förvaring i sovrum

Till sovrummets textilier

I sovrummet finns många härliga textilier som alltför ofta hamnar på golvet. Att ha en vacker korg att lägga prydnadskuddar och plädar i förhöjer verkligen sovrummet och ger en ombonad känsla. Den här hasselkorgen kommer från Granit, 699 kr.

förvaringskorg i barnrummet

I barnrummet

Badrummet må vara fyllt av produkter och prylar men barnrummet är nog snäppet värre. Här finns mängder av leksaker och även om de har en plats så ligger de ju ärligt talat oftast på golvet. Korgen är ett perfekt sätt att få undan leksaker på rekordtid. Den här söta med pandamönster kommer från H&M Home, 99 kr.

växter i korg

Plantera växterna snyggt

Placera växten i en fin korg i naturmaterial så får den en helt ny känsla. Att ha en liknande korg som förvaring bredvid är en riktigt fin idé. Bambukorgar från Granit 249 kr och 299 kr.

förvaringskorg

Ta med korgarna ut 

Det är förstås inte bara inomhus som korgarna skapar ordning. De passar även på balkongen, uteplatsen, i trädgårdsboden eller varför inte använda dem för årets äppelskörd. Korg med lock 2 200 kr för två stycken, glesvävd korg 1600 kr för tre stycken, House Doctor.

NUVARANDE Inred med korgar och slipp stökiga rum
NÄSTA Smördegsflarn med ädelost, valnötter och fikon