Utomhusbelysning är inte bara fint på julen. Lys upp höstträdgården, balkongen eller altanen med ljusslingor och lyktor. Vi har samlat massor av härlig inspiration och tips till hur du skapar mysiga ställen att umgås på med hjälp av rätt belysning utomhus.

belysning i trädgården inspiration

Blanda levande ljus och elektrisk belysning
Det här vackra uterummet skapade inredningsstylisten Sarah Widman i samarbete med Cuprinol. Levande ljus  i ljusttakar och lyktor blandas med elektriska ljusslingor. Glödlampor blandas med ljusslinga med bollar, ljuslyktor i form av hängande flaskor blandas med burkar med värmeljus i och sterinljus i stakar på bordet. Tillsammans med gröna krukväxter och klättrande murgröna i taket blir det en riktigt romantiskt lantlig oas där man bara vill krypa upp med en filt på höstkvällarna.

inspiration till utebelysning

Rustikt och enkelt
House Doctor har skapat en rustik och minimalistisk stil på den här uteplatsen där stora ljuslyktor med blockljus lyser upp tillsammans med en enkel ljusslinga med bollar.

ljuslyktor av äpplen

Vackert DIY – lykta av äpple och värmeljus
Så enkelt och så snyggt! Skapa en egen ljusinstallation av en vattenfylld zinkhink, urgröpta äpplen och värmeljus. Guide hittar du på designmom.com

ljuslyktor av gamla glasburkar

DIY – hängade ljuslyktor av glasburkar
Glasburkar hängades i snöre i träden blir en vacker belysning utomhus och är enkelt att göra själv. Bildkälla

marshallhållare som hänger i träd

Hängande marshallhållare
Hängande marshaller ger mycket ljus till trädgården. De här vackra ljushållarna kommer från Zetas och kostar 385 kr/styck

eldfat till trädgården

Vackert sken från eldfat
Att samlas kring ett eldfat är en riktig höstfavorit. Det här eldfatet kommer från Granit och kostar 599 kr.

utelykta elektrisk
Stormlykta i trädet
Lite stämningsfull belysning gör underverk i trädgården under den mörka årstiden. Den snygga stormlyktan Claro från Tradewinds drivs med ett laddningsbart batteri och kostar 9 178 kr.

ljushållare till trädgården

Vacker ljusstake i trädgården
Klassiska stearinljus blir vackra och dramatiska i trädgården. Den här vackra hållaren sticks enkelt ner i marken. Zetas, 649 kr.

LÄS ÄVEN
Lantligt med skomakarlampor
Underbar dukning till höstfesten
Prenumerera på Lantliv

NUVARANDE Inspiration: Så skapar du vacker belysning utomhus
NÄSTA Reseguide till Makalösa Mallorca