Utomhusbelysning är inte bara för julen. Lys upp höstträdgården, balkongen eller altanen med ljusslingor och lyktor. Vi har samlat massor av härlig inspiration och tips.

Lys upp trädgården, balkongen och altanen med levande ljus, ljusslingor och lyktor. Det blir lika fint om sommarkvällarna som till vintermörkret. Vi har samlat underbar inspiration, smarta tips och pyssliga DIY-knep.

 1. Blanda levande ljus och elektrisk belysning
  I det här vackra uterummet samsas levande ljus i ljusstakar och lyktor med elektriska ljusslingor.  Tillsammans med gröna krukväxter och klättrande murgröna i taket blir det en riktigt romantiskt lantlig oas där man bara vill krypa upp med en filt på höstkvällarna.
  belysning utomhus inspiration

  Foto: Stylat av Sarah Widman i samarbete med Cuprinol

  Skapa stilen:
  Flaskor och burkar

  Hos grnait finns mängder av flaskor och burkar. Extra härlig effekt blir det med många tillsammans. Läs mer och köp här.
  Granit-miljobild-lyktor
  Ljusslinga med små runda lampor. För både inomhus- och utomhusbruk. Kommer från Åhléns. Läs mer och köp här.
  Ahlens-ljusslinga-Otis
 2. Lyktor med glödlampor
  Det kan vara svårt att få till ordentlig belysning med levande ljus. Som tur är finns det vackra golvlyktor för utomhusbruk men med glödlampor i. Smart och snyggt! Den här golvlampan kommer från Ellos Home och är skapad i rostskyddad metall. Läs mer och köp här 
  utomhusbelysning,-lykta-med-glodlampa-ledlampa

  Även lyktan Yankton från By Rydéns med sin härliga stallampa blir fin på trappan eller altanen. Läs mer och köp här.
  By-Rydens-Yankton-Lykta
 3. DIY – lykta av äpple och värmeljus
  Så enkelt och så snyggt! Skapa en egen ljusinstallation av en vattenfylld zinkhink, urgröpta äpplen och värmeljus. Guide hittar du på designmom.com
  ljuslyktor av äpplen
 4. Lys upp kransen
  Lys upp din krans med en ljusslinga. Den batteridrivna slingan har en inbyggd skymningssensor vilket gör att den tänds automatiskt när det blir mörkt och glittrar fint bland gröna kvistar. Från Granit, läs mer och köp här.
  Granit-belysning-slinga-miljobild
 5. Romantik i trädgården
  Vacker som få är denna fina lykta för stearinljus. Med flera stycken tillsammans skapar du en romantisk dröm i trädgården. Från Zetas. Läs mer och köp här.
  Zetas-ljuslykta-med-stativ_2
 6. Enkelt och effektfullt på bordet
  Dekorera utomhusbordet med en ljusslinga och lite granris. Enkelt och effektfullt. Ljusslingan kommer från Ellos, läs mer och köp här.
  Star-Trading-Drop-belysning-miljo
 7. Skapa ett tak av ljusslingor 
  Gör ett festligt tak av ljusslingor. Perfekt över festbordet till kräftskivan, glöggminglet, trädgårdsfesten… Från Granit, läs mer och köp här.
  ljusslingor-utomhusbelysning-granit
 8. Stämningsfullt med eldkorg
  Finns det något mysigare än en sprakande eld. Med en eldkorg får du med dig brasan ut i trädgården. Eldkorg i obehandlat järn från småländska Röshults. Läs mer och köp här.
  Roshults eldkorg

LÄS ÄVEN
Lantligt med skomakarlampor
Underbar dukning till höstfesten