Bohemiskt, lantligt, romantiskt med sänghimmel, spartanskt, vinds-sovrum, stora och små under snedtak. Här är 11 underbara sovrum att hämta inspiration från.

1. Rustikt med timmerväggar

På Östra Skallen i Stockholms skärgård ligger en gammal saltbod och ett nybyggt timmerhus som vackert smälter in i naturen. I timmerhuset hittar vi det här sovrummet som får en rustik härlig känsla av väggarna. En stol tjänar som sängbord och lager på lager av sängkläder och kuddar ger ett mysigt intryck. En vacker morgonrock på väggen blir både dekorativt och praktiskt. 
Morgonrocken kommer från Different Things. Foto: Lina Östling Se hela det häftiga skärgårdshuset.

rustikt sovrum, sovrumsinspiration, lantlig stil

Foto: Lina Östling

2. Harmoniskt vindssovrum med härlig färg

Funderar du på att måla i sovrummet är den här Västerbottensgården fin inspiration. Den blå nyansen gör sig mycket fint i ett sovrum. Matcha med pastellfärgade sängkläder och placera sängen i mitten av rummet för att återskapa den här harmoniska känslan. Sängbordet är en avlutad loppisskänk.  Se hela gården.

sovrum med vacker väggfärg, sovrumsinspiration

Foto: Malin Grönborg

3. Spartanskt sovrum

I en gammal Dalagård hittar vi det här sovrummet som näst intill ser ut som en tavla. Spartanskt och avskalat men ändå inbjudande. Mässingssängen och den fint slitna blåmålade bänken är köpta på auktion. Se hela gården.

sovrumsinspiration, spartanskt sovrum

Foto: MAGDALENA BJÖRNSDOTTER

4. Vacker sänghimmel

I ett 1920-talshus fyllt med härliga naturmaterial och färger finns ett sovrum med en fantastisk skir sänghimmel. Tillsammans med linnetextilier gör den rummet härligt ombonat. Att låta en rustik pall agera sängbord är en mycket fin idé som även balanserar upp det skira. Se hela hemmet.

lantligt sovrum med sänghimmel

Foto: Carina Olander

5. Romantiskt på vinden

Emma Lindquist som driver bloggen ”Att vara någons fru” har skapat ett fantastiskt sovrum på vinden i en gammal skola i Småland. Sängen är en Ikea-säng som Emma har målat med kalkfärg från Annie Sloan. En gammal trälåda blir perfekt som förvaring vid fotändan av sängen och med många tjocka sängöverkast skapar man en romantisk känsla. Se hela skolan.

sovrum i lantlig stil på vinden, romantiskt

Foto: Peter Carlsson

6. Blommiga tapeter

Blommiga tapeter passar utmärkt i sovrum. Det här härliga rummet finns i en småländsk släktgård. Tapeten kommer från Sandberg och heter Ava. En knopplist passar även utmärkt att pryda väggen med. Se hela hemmet.

sovrumsinspiration, sovrum med blommiga tapeter

Foto: Carina Olander

Läs även: 10 underbara blommiga tapeter

7. Bohemiskt sovrum i gammalt stall

I ett gammalt stall hittar vi ett underbart sovrum med stallfönster och synliga takbjälkar. Tegelväggen ger det luftiga sovrummet en varm känsla. Garderoben döljs av draperier och sänggaveln är hemmasnickrad av laserade plankändar. Med gamla trälådor som bokhylla och virkat överkast får man  en härligt bohemisk känsla. Se det renoverade stallet.

bohemiskt sovrum i renoverat stall

Foto: Peter Carlsson

8. Sänghimmel av gardiner

I ett gotländskt kalkstenshus finns det här sovrummet vars sänghimmel är hemmagjord av skira vita gardiner. Tillsammans med en gammal ärvd byrå i hörnet och somriga hattar upphängda på väggen får rummet en kreativ romantisk stil. Se hela hemmet.

Foto: Jonas Lundberg

9. Yteffektivt krypin under snedtaket

I ett 1930-talshus hittar vi det här mysiga lilla sovrummet under snedtak. Ytan har verkligen utnyttjats till max med favoritkläderna på en klädpinne vid väggen. Den blommiga tapeten ger en härlig retrostil tillsammans med den gula sänglampan. Se hela hemmet.

sovrumsinspiration, litet sovrum snedtak

Foto: Carina Olander.

10. Sovrum inuti ett växthus

Utanför sovrumsfönstret ser man växthuset som omsluter hela det här huset. Man kan ju bara fantisera om hur känslan är att sova här. Se hela hemmet som är byggt inuti ett växthus

sovrumsinspiration

Foto: Jonas Lundberg

11. Ljust med råspont

Ett ljust och rofyllt sovrum med råspont på väggen hittar vi i  det nybyggda huset i Solebo. Med flera kuddar på rad prydda med olika örngott i gammaldags stil skapar du en mysig hotellkänsla. Se hela hemmet.

ljust sovrum råspont, sovrumsinspiration

Foto: Karin Johansson

Läs även: 15 ovanligt vackra badrum