Gillar du den lantliga stilen men vill inte byta ut hela köket? Här är bästa fynden som skapar lantlig stämning till budgetpris!

Glasburkar för torrvarorna, fina kökshanddukar och korgar för förvaring – det är bara några knep för att få charmigt lantlig känsla i köket. Kolla in Lantlivs tips på fynd till budgetpris!

 1. En fin matta med det klassiska mönstret gåsöga gör sig bra som gångmatta i köket. Lätt att torka av är den också. Läs mer och köp här.
  Plastmatta elton 70x160 cm
 2. Brödkorg, fruktkorg eller allmän uppsamlingskorg för alla småsaker som gärna samlas i köksregionerna? Den här rottingkorgen är både snygg och användbar. Läs mer och köp här.
  Brodkorg lagerhaus
 3. Äkta gamla äppellådor, här från Granit, ger den där rustika känslan som man förknippar med den lantliga stilen. Perfekt till all slags förvaring och varför inte till pappersåtervinningen? Läs mer och köp här.
  Appellada tra granit
 4. Ett diskställ med retrostuk blir en prydnad på köksbänken. Läs mer och köp här.
  Diskstall vit 1
 5. Att hälla över torrvarorna på glasburkar skyddar dem inte bara mot kryp utan ger också ett extra lantligt stuk åt köket. Placera dem gärna väl synliga på öppna hyllor så blir det ännu finare! Läs mer och köp här.
  Glasburk med tralock
 6. Att byta ut köksredskap och kärl av plast mot porslin, trä och glas gör mycket för den lantliga känslan. Den här gräddvita vispskålen är så fin att vi gärna sätter den på finhyllan när vi inte använder den. Läs mer och köp här.
  Ib laursen vispskal cremevit
 7. Glasburkar är fina och praktiska för både sylt och gryn. Burk med snäpplock: Läs mer och köp här. Med metallock: Läs mer och köp här.
  Glasburkar forvaring lagerhaus
 8. Kroklist eller knoppbräda … kärt barn har många namn. En sådan här enkel upphängningsanordning är guld värd vare sig du vill få ordning på kastruller, redskap eller kökshanddukar i lantköket – och till ett lågt pris dessutom! Läs mer och köp här.
  Kroklist twig lagerhaus
 9. Torka disken på den, använd den som improviserat förkläde eller grytvante … en rejäl hög kökshanddukar behövs alltid i köket. Välj klassiskt rutigt för det lantliga stuket, välj mellan blått, beige, rött och svart. Läs mer och köp här.
  Linus kokshandduk ahlens
 10. För vatten, saft eller hemgjord sangria. En glaskanna i mjukt rundad form hör till favoriterna. Läs mer och köp här. 
  Glaskanna lagerhaus

Läs också: Inspireras av 10 härliga lantkök