Renovering och heminredning
Städa ur kylskåpet, sätt upp tavlorna och rensa upp bland alla dokument – det nya året börjar med en rejäl uppfräschning hemma.

Det nya året har inletts och nu är det dags att ta tag i de där sakerna som ligger och skaver. Projekt som påbörjats och sedan glömts bort. Även om det visserligen inte alltid är roligt, så är det rätt skönt att börja ett nytt år med en nystart, eller hur? Houzz tipsar dig om vilka saker du bör ta tag i 2017. Nu sätter vi igång!

Portfolio

Ta tag i pappershögarna
Kanske har du lovat dig att livet ska levas lite mer strukturerat och organiserat i år? Du är inte ensam. Börja med att sortera ut bland dina papper – bort med allt som tar onödig plats och som stör ordningen. När du sedan organiserar om så är ett bra tips att ha det du använder ofta mest tillgängligt. Och köp fin förvaring där du kan lägga allt det där du har i fickan som annars ligger och skräpar: nycklar, hörlurar, laddare…

Skeppargatan

Måla klart listerna
Att måla lister är en grej som ofta glöms bort, eller kanske snarare bortprioriteras. Men för att få ett fint helhetsintryck så gäller det faktiskt att även de små detaljerna är i fin form. Plus, som med allt annat ofärdigt, så finns de där och stressar dig. Så nu gör du det bara! Det går kvickt. När du väl sätter igång ska du tänka på att måla listerna där inte färgen kan stänka ner väggar eller möbler.

Designer Bathroom Project

Släng det som passerat bäst-före-datumet
Efter nyår kan det också vara dags att öppna de där badrumslådorna, och faktiskt rensa ut vad som finns i dem. Bort med alla krämer du inte använder “men som är fina”, släng det som är för gammalt och gör plats för nytt och fräscht. Ditt badrum – och du – får en härlig nystart med ett uppfräschat badrumsskåp.

Referens

Sätt upp tavlorna
Det är inte ovanligt att man hittar en fin poster eller ett fotografi som man vill ha på väggen, man ramar in och.. så stannar det där. Tavlorna tar istället plats på golvet, eller lutade mot väggen i något förråd. Och det är ju helt onödigt. Hitta tiden till att hänga upp dem. Den finns där, vi lovar.

Hall - Maze interior

Styr upp hallkaoset
Ingen vill snubbla över avsparkade skor det första man gör innanför dörren. En välorganiserad hall är viktigt och bra skoförvaring där skorna ges en naturlig plats underlättar betydligt. Låt skorna komma upp från golvet så slipper du det där snubblandet.

Elsa

Låt grönskan ta plats
Nu har vi tröttnat lite, eller ganska mycket faktiskt, på adventsljusstakar, julstjärnor och amaryllis. När julpyntet har åkt ut är det dags att starta det nya året med massa nya, härliga, växter och blomster. Gå loss och plocka in våren! Och låt inte eventuella icke-gröna fingrar skrämma dig. Det finns massor av lättskötta växter som kan lyfta ditt hem. Som till exempel Svärmors tunga eller det fina Elefantörat.

Gardarober

Den stora garderobsrensningen
Nystart innebär också rensning. Rensa ut allt du inte använder i garderoben. Var hård! Sälj de där kläderna som hänger oanvända, och dyra, och stirrar på dig varje gång du öppnar dörren. Och vips så har du både plats och råd till att köpa nytt! En klassisk win-win situation helt enkelt.

House in Blomfield road

Städa bland städprylarna
Det är lätt att stänga dörren till det där stökiga städ- och tvättutrymmet och låtsas att det inte finns. Men ditt liv underlättas betydligt av organisation, i samtliga utrymmen. Så bort med allt som skräpar och inte används, panta samtliga flaskor, återvinn alla gamla batterier och se till att allt har en egen plats så kommer du bli lite lugnare i själen.

Portfolio

Välkomna ljuset igen
Alltid är det någon glödlampa nånstans som inte funkar, och som kanske inte har gjort det de senaste månaderna. Nu är det dags att byta ut den. Och glöm inte att ta den trasiga lampan till din återvinningsstation.

Sofia

Nytt och fräscht i kylen
En luden pesto som gick ut för ett år sedan, låter det bekant? Kylskåp och skafferi bör också kollas igenom och städas ur med jämna mellanrum. Att göra det inför ett nytt år är ett lysande tillfälle. Gå igenom samtliga förpackningar, kolla datum, släng läckande förpackningar och dra ett svep med trasan. Organisera dina varor efter teman så hittar du bättre.
Mer inspiration

Renovering och heminredning