Inspireras av New England – inredningsstilen som ger en känsla av avslappnat, lyxigt strandliv året om. Vi ger dig bästa budgetfynden!

Villa i New England-stil

Foto: Klas Sjöberg

Så inreder du med New England-stil:

Tänk Jackie och John F. Kennedy. Stilfulla trävillor. Sköna möbler att luta sig tillbaka i. Att namnet New England ger associationer till avslappnad, naturnära lyx med respekt för traditionen går inte att ta miste på.

Vad är New England?
New England är de sex stater
i nordöstra USA
där de engelska nybyggarna först bosatte sig på 1600-talet efter att ha landstigit med Mayflower. Boston är den största staden och området har blivit synonymt med amerikansk kolonialhistoria, vacker natur och inflytelserika människor som familjen Kennedy.

I grunden till New England-stilen finns en enkel, nästan puritansk bas. Den har sedan byggts på med koloniala inslag som mörkt trä och mässing. Här finns också viktorianska influenser med vackra verandor och tillskott av ett elegant 1900-tal där inredningen färgmässigt inspirerats av naturen.


Bästa köptipsen – till budgetpris:

 1. Vitt med naturaccenter
  Färgbasen är vit med accenter i naturens alla nyanser av blått, grått och sand. Väggar, möbler och textilier är oftast enfärgade. Om det finns ett mönster är det ofta randigt, som här i ett kuddfodral från Chhatwal & Jonsson. Läs mer och köp här.
  ChhatwalJonsson
 2. Rätt med rotting
  Rotting är ett populärt material inom New England-stilen. Den här soffan är av det nättare slaget, vilket passar fint i våra skandinaviska hem. Full med kuddar blir den snygg på glasverandan, skyddad under tak på uteplatsen eller på den inglasade balkongen, Ellos. Läs mer och köp här.
  Rottingsoffa ellos
 3. Detaljer i metall
  Mässingsdetaljer i kolonial stil är vanliga inom New England-stilen. Skrivbordslampa i klassisk design från Indiska. Läs mer och köp här. 
  Lampa indiska
 4. Mörkt trä
  Historien får gärna synas
  i form av reseminnen, inramade familjefotografier och antika möbler med patina, som byråer och gamla koffertar. Mörka träslag på både golv och detaljer hör till. Kroklist i valnöt och metall, Åhléns. Läs mer och köp här. 
  Kroklist morkt tra ahlens
 5. Naturlig förvaring
  Precis som på nybyggarnas tid väljer man naturmaterial så långt det går. Stålgrå förvaringskorgav canvastyg från Ernst passar bra för allt du vill ha nära till hands men ändå dölja i vardagsrummet, som fjärrkontroller eller konsoller, Åhléns. Läs mer och köp här. 
  Korg ernst
 6. Sköna plädar
  Som kontrast till
  det mörka inom stilen finns ljusa, stora soffor och fåtöljer som är sköna att sitta uppkrupen länge i. Nyckelordet är kvalitet; möblerna ska hålla länge. Gör gärna soffhörnan ombonad med mycket kuddar och plädar, som den här mjuka bomullspläden från Mio. Läs mer och köp här.
  Vit filt mio
 7. Bulla upp med kuddar
  Sängen får gärna vara hög och ha många kuddar och dubbla överkast av olika material. Här passar Åhléns snygga bomullsfodral Calypso bra. Läs mer och köp här. 
  Kuddfodral calypso ahlens
 8. Fin förvaring
  En snygg korg av sjögräs pryder sin plats både i bokhyllan och badrummet, Åhléns. Läs mer och köp här.
  Sjograskorg ahlens