En adventsljusstake skapar mysig julstämning som ingenting annat. Vi har valt ut våra favoriter bland årets ljusstakar. Från budget till lyx från rustik metall till glänsande guld.

Nu är det snart dags att plocka fram adventsljusstaken sprida stämning i huset. Vi har valt ut årets finaste adventsljusstakar, från budget till lyx, från rustik metall till guld och bark. Pynta med mossa, granris, äpplen och kottar eller låt dem lysa alldeles för sig själva.

15 vackra adventsljusstakar

 1. Ljusskål från Ernst
  Den här mysiga ljusskålen i stengods sprider härlig stämning och blir extra fin med mossa i. Från Ernst, läs mer och köp här. 
  ernst-form-adventsljusstake-rund
 2. Dansk design i gjutjärn
  Dansk, enkel och riktigt vacker design. Den här adventsljusstaken är skapad i gjutjärn av Normann Copenhagen, läs mer och köp här 
  enkel-adventsljustake-norrman-copenhagen
 3. Adventsljusstake i betong
  Betongfavorit med rund form som passar utmärkt att fylla med kottar eller mossa. Från House Doctor, läs mer och köp här
  house-doctor-ljusstake-advent
 4. Dekorera med äpplen
  Adventsljusstake i svart smide med små spjut där man kan fästa äpplen. Från Ellos, läs mer och köp här.
  adventsljusstake-med-applen
 5. Klassiker i trä
  Den här ljusstaken har blivit något av en klassiker med sina fina ställbara armar. Låt armarna stå i linje med varandra eller vrid ut dem. Dra sedan åt metallskruven i mitten. Från Design House Stockholm, läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-nordic-lights
 6. Ljuskrona
  Den här ljusstaken är tillverkad i borstad mässing med en matt finish och har en form som för tankarna till en luciakrona. Den kans ställas på bordet men också hängas i taket med medföljande läderband.  Från Ferm living, läs mer och köp här.
  adventsljusstake-luciakrona
 7. Enkel budgetfavorit
  En enkel adventsljusstake med mycket plats åt egna fina dekorationer med mossa, kottar och gröna blad. Från Åhléns, läs mer och köp här.
  adventsljusstake-ahlens
 8. Naturnära
  Härlig advnetsljusstake i trä med barkimmitation på utsidan. Från Ellos, läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-tra
 9. Klassiker från Georg Jensen
  Georg Jensens eleganta klassiker i glänsande guldplätering har samma vackra form som en traditionell julkrans. Med lite granris eller röda band i botten ger den extra julstämning. Läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-georg-jensen
 10. Rustik favorit
  Med sina 50 cm i bredd blir den här metalljusstaken en rustik favorit på bordet. Fyll med mossa eller låt den trona i ensamt majestät. Från Granit, läs mer och köp här.
  rustik-adventsljusstake-granit-gjutjarn
 11. Ställbara armar
  Metalljusstake med armar som går att justera. Från Ellos, läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-massing-ellos
 12. Rund ljusstake i järn
  Den runda ljusstaken från House Doctor blir ett snyggt blickfång på bordet tillsammans med granris. Eller låt stearinljusen lysa för sig själva för ett mer avskalat uttryck. Från House Doctor, läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-house-doctor
 13. Enkelt och vackert
  Skultunas enkla adventsljusstake i polerad mässing är designad av Richard Hutten, inspirerad av den ikoniska ljusstaken Nattlight. Läs mer och köp här. 
  adventsljusstake-skultuna
 14. Smart ljusstake från Klong
  Klong står bakom den här söta adventsljusstaken med en utsida i stål och en insats i mässing. Efter advent kan  insatsen tas bort och användas under resten av året. Läs mer och köp här. 
  klong-ljusstake-advent
 15. Stumpastake av återvunnen aluminium
  Den här ljusstaken för fyra ljus är en variant av Jonas Torstenssons stumpstake som passar perfekt som adventsljusstake. Tillverkad av återvunnen aluminium. Läs mer och köp här. 
  adventsljusstake,-stumpastake-aluminium

Följ med oss på kursen Lantlivs julverkstad! Vi lär oss binda kransar, julbuketter, stöpa ljus, duka vackert och slå in klapparna extra fint. Vi bor och äter gott på Siggesta gård.

julverkstad