Drömmer du om en egen köksträdgård eller att skapa en blommande oas med sköna gröna rum? Då är Lantlivs trädgårdskurs ett perfekt sätt att komma igång. Under kursen får du de bästa tipsen av Victoria Skoglund och de andra trädgårdsmästarna på Zetas Trädgård.

Lantlivs Trädgårdskurs

När: 17–18 mars 2018.

Var: På hotell Körunda i natursköna omgivningar, 30 minuter med bil från Stockholm. Läs mer på www.korunda.se

Vad ingår: Två inspirerande heldagar med fem delkurser, två luncher, en middag, en frukost och övernattning i enkelrum eller dubbelrum på Körunda hotell. Alla deltagare får också en lyxig goodiebag.

Pris: 4 995 kr (4 495 kr för Lantlivs prenumeranter) 350 kr i enkelrumstillägg.

Obs! Begränsat antal platser – anmäl dig i dag! Boka här!

Vårens trädgårdskurs med Lantliv i samarbete med Zetas trädgård blev snabbt en succé. Därför sätter vi in detta nya kurstillfälle i mitten av mars. Först till kvarn!
Under en härlig weekend med två inspirerande kursdagar på Körunda hotell får du de bästa tipsen av Victoria Skoglund och de andra trädgårdsmästarna på Zetas Trädgård. Det blir också tid att njuta av god mat och dryck och promenader i de natursköna omgivningarna vid sjön Muskan. Hotellet har en härlig relaxavdelning med jacuzzi och ångbastu. Nere vid sjön finns en vedeldad bastuflotte som är igång året runt.

Det här innehåller kursen:

I Victoria Skoglunds egen trädgård
Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, ägare till Zetas Trädgård, deltar på lördagen. Hon visar egna bilder och delar med sig av tips, idéer och inspiration från sin privata trädgård. Moderator är Lantlivs chefredaktör Anna-Lena Sventelius som intervjuar Victoria Skoglund.

Odlingslotten: Så förvandlar du en lerig åker till ett frodigt trädgårdsrum
Maria Andersson, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, visar hur hon förvandlade en bit leråker till ett grönskande paradis. Maria berättar hur hon gick tillväga, steg för steg. Från första mötet med platsen, till växtinventering av befintliga växter, planering, skisser, anläggning, sådd och plantering. Marias trädgård är beviset på att man på liten yta kan få plats med mycket: Perenner, buskar, träd, häckar, köksträdgård, sittplats och en liten pergola. Du får också bra tips för att skapa en trädgård som är enkel att utveckla, förändra och förnya.

Köksträdgården: Börja odla egna grönsaker
Var lämpar det sig bäst att anlägga en köksträdgård? Vilka slags grönsaker ska man odla? Och på vilket sätt ska man odla dem? På den här delkursen får du all inspiration du behöver för att skapa din egen köksträdgård och komma igång med att odla egna grönsaker. Under ledning av Maria Andersson, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, går ni igenom allt från förkultivering och sådd, och hur man skolar om och avhärdar plantor till utplantering, skötsel och skörd. Du får även veta mer om köksträdgårdar förr och nu, hur man bäst använder sin köksträdgård, och den växande trenden att odla grönsaker i stan.

Växthuset: Ett grönt rum för odling och umgänge
Man behöver inte ha gröna fingrar för att drömma om ett eget växthus. Ett växthus förlänger inte bara odlarsäsongen för värmekrävande växter. Det kan även vara ett stämningsfullt uterum, som passar lika bra för sommarens middagar som vintriga glöggfester i lyktornas sken. Den här delkursen leds av inredare Helena Kaasik samt Eva Halfwordson, grundare av Sweden Green House. Förutom vacker inspiration för växthusets växter och inredning bjuds det på massor av praktiska tips och goda råd om vad du bör tänka på innan du skaffar växthus och hur du bäst odlar i det.

Odla i kärl och krukor
Oavsett om du äger en stor trädgård eller bara en liten balkong så finns det alltid saker att odla. I den här delkursen fokuserar vi på allt härligt du kan odla i kärl, allt från hinkar, krukor och kittlar till korgar och lådor. I kärl odlas numera inte bara sommarblommor utan vårlökar, träd, bärbuskar och perenner. Odlingskärlen blir enkelt ett vackert komplement till rabatter och buskage. Kursledaren Kenneth Nordling, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, ger tips och goda råd om lämpliga växter, hur tätt man kan plantera, vilken jord man ska välja, och hur man ska tänka kring dränering och näring.

Med reservation för ändringar i programmet.

gå trädgårdskurs med Victoria Skoglund

Victoria Skoglund och de andra trädgårdsmästarna på Zetas lär dig mer om odling och att skapa gröna oaser i din trädgård.

Lär dig odla egna grönsaker

Kom igång med att odla egna grönsaker. Lantlivs Trädgårdskurs lär dig allt du behöver veta för att njuta av egen skörd hela sommaren

Växthus att odla och umgås i – vi guidar till olika typer och prisklasser.

en tjej hoppar i sjön från en brygga på Körunda

Efter en stund i den heta bastuflottens bastu känns det uppfriskande med ett dopp i sjön Muskan.

Körunda hotell

I trädgårdskursen ingår en frukost, två luncher och en middag i Körunda hotells mysiga matsal.

NUVARANDE Gå Lantlivs trädgårdskurs i samarbete med Zetas trädgård – Slutsåld
NÄSTA Plockbuffé hos Fanny och Anna Bergenström