Drömmer du också om en ny härlig spis? Här är våra tio utvalda favoriter.

Master 1900 Bertazzoni

1. Italiensk retro. Master 1900, med fem gasbrännare och dubbla ugnar, har en fin retro-känsla. Finns även i vinrött och svart och med bara en ugn. Cirka 30 000 kr, Bertazzoni.

 

spis 2 Lohberger

2. Rätt med eld. En modern vedspis! Svart med eldstadslucka i glas och häll i stål. Finns även med glas­keramikhäll. Kan kopplas in mot vatten­buret värmesystem. 39 400 kr, Lohberger.

Sspis 3 Falcon Classic Deluxe

3. Nygammalt. Classic Deluxe är en spis som har uppdaterats med induktionshäll och programmerbar ugn. Den har även en utdragbar grill. Finns också med gashäll. 37 500 kr, Falcon.

spis 4 Gasspis Professional Plus Hi-Tech Ilve

4. Lyxig allt-i-ett. Gasspisen Professional Plus Hi-Tech med fyra gasbrännare, stekbord och två ugnar varav en är mikrovågsugn. Finns även i grafit, svart och vitt. Spisen kan förberedas för gasol, stadsgas eller naturgas. 57 600 kr, Ilve.

spis 5 Falcon  Hi-Lite

5. Midnattsblått. Hi-Lite har utöver fem gasbrännare utdragbar grill, stekbord samt programmerbar ugn. Den större 110 cm-modellen har även varmhållningsplats. Från 30 000 kr, Falcon.

spis 1 Aga total control
 

6. Total kontroll. Aga Total Control kan styras via en smartphone. Det går att sätta på spisen när man åker från jobbet och vill ha ugnen varm när man kommer hem. Cirka 135 000 kr, Aga.

spis 7 Bosch induktionsspis

7. Energisnål. Induktionsspis i rostfritt stål som har 20 procent lägre energiförbrukning än gränsvärdet för att få ligga i energiklass A. 15 990 kr, Bosch.

spis 8 Bertazzoni

8. Wokat. Gasspis med sex brännare varav en är wok­brännare. Spisen har elektrisk varmlufts­ugn. Finns även med induktionshäll, i rostfritt stål och i åtta olika färger. Cirka 37 000 kr, Bertazzoni.

spis 9 Smeg Victoria

9. Stilfullt. Ny gasspis med fem brännare i serien Victoria vars utseende har inspirerats av de första spisarna som Smeg tillverkade 1948. Finns även i svart. 34 995 kr, Smeg.

spis 10 La Cornue

10. Spisarnas Rolls Royce. De exklusiva köksapparaterna La Cornue är inbyggda i en möbel; bordet är en spis och väggskåpet en ugn. Bordet har fyra induktionszoner och är 150 cm brett. I mitten på bordet finns ett fritt utrymme som kan användas för att förbereda mat, placera kastruller och köksredskap. Bordet kostar cirka 180 000 kr och det stora väggskåpet med ugn cirka 120 000 kr. Från det franska märket La Cornue.

Texter och bilder har tidigare publicerats i Lantliv mat & vin nr 1/2014. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar på spisarna.

MER INSPIRATION!

BAKA UNDERBARA SYLTKAKOR

GODASTE KLADDKAKAN

LJUVLIG CITRONSOCKERKAKA

BJUD PÅ FANTASTISK HASSELNÖTSMARÄNGTÅRTA

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK FÖR MAT & BAK, INREDNING OCH HÄRLIG INSPIRATION FÖR DITT HEM – VARJE DAG