Att bygga nytt kök innebär att man måste ta många olika beslut. Här får du som längtar efter en härligt lantligt kök tips och inspiration.

1. Rätt känsla med tegelväggar
Här är det inte bara köksinredningen som sätter den lantliga känslan. De fina tegelväggarna och bjälkarna i taket gör verkligen sitt till. Köksinredningen kommer från Ikea och heter Lidingö. Foto: Helena Blom. 

Lantkök med tegelväggar.

2. Med mycket förvaring
Ett helt fantastiskt platsbyggt kök med väldigt mycket förvaringmöjligheter i alla lådor. Självklart sätter marmorbänken och skålhandtag rätt ton för ett kök i lantlig stil. Köket är platsbyggt i massivt trä av Edsbyns Snickerifabrik.
Foto: Mathias Nero

Lantkök i spirande pastellfärger.

3. Personlig touche
Här sätter timmerväggen sin prägel på det fina köket som är platsbyggt av en lokal snickare i Finland. Alla fina småpryttlar och ting ger köket sitt unika utseende och personlig känsla. Lägg märke till de fina turkosa lådorna.
Foto: Krista Keltanen

Bohemiskt lantkök.

4. Trevlig matplats
Skapa en matplats i köket som har en skön stämning. En vägg med tavlor och en avlastningsbänk personliga prylar gör sitt till.
Foto: Jonas Lundberg

Personlig matplats i inspirerande lantligt kök.

5. Vitt och enkelt
Många kök går i vitt. Här har man valt en mörk fogfärg till kaklet vilket sätter karaktär på köket. Inredningen kommer från Ikea.
Foto: Jonas Lundberg

Vitt och enkelt lantligt kök.

6. Stora ytor
Här har man slagit in väggen mellan kök och matsal och på så sätt fått stora ytor. Den vackra kaminen sätter stor mysprägel!
Foto: Therese Romell

Stort lantligt kök med kamin.

7. Hemtrevlig känsla
Det här köket har en gammaldags och hemtrevlig känsla med sin pärlspont och såpskurade golv. Missa inte den söta kryddhyllan! Se hela hemmet här!
Foto: Carina Olander

Lantligt kök med porslinsho.

8. Vackert med pärlspont
Med pärlspont och öppna hyllplan får man verkligen till en lantlig och gammeldags känsla. De lösa modulerna kommer från Ikea.
Foto: Jenny Unnegård

Lantligt kök med öppna hyllplan.

Mer köksinspiration hittar du här:

NUVARANDE 8 inspirerande lantliga kök
NÄSTA Juli – Årets bästa månad i trädgården?