Ett lantligt kök med pärlspont, mönstrade tapeter diskho i porslin och rustika möbler är vi många som drömmer om. Här har vi samlat våra 26 favoritkök ur Lantliv. Här finns underbar inspiration för lantköket, allt från modernt lantligt till torp-romantik.

 1. Lantligt kök med loppisfynd
  I ett 1920-talshus i Sätila hittar vi det här underbara köket med gråblåmålad pärlspont och fantastiska köksmöbler. Köket har renoverats i omgångar och är nu en trevlig samlingspunkt med luftiga öppna hyllor. Möblerna är loppisfynd. Se hela hemmet här.
  Lantligt kok med kokssoffa

  Foto: Johanna Hagbard

 2. 1800-tal med vackra skåp
  Anneli och Stellan har rustat köket från grunden och återgett det en härlig känsla av 1800-tal. Paret inreder med vackra detaljer som de hittar på auktioner och i antikaffärer. Gamla skåp är en särskild passion. Väggskåpet är från 1834 och rymmer porslin. De rustika köksskåpen är tillverkade av gamla faluröda ladugårdsbräder. Se hela hemmet.
  1800-talskök i lantlig stil

  Foto: Linda Tengvall

 3. Charmiga tapeter
  I ett 1920-talshus i Enköping finns det här härliga köket. Hela hemmet är fullt av underbara tapeter och köket är inget undantag. Bänkskivorna och kylskåpet är nya i gammaldags stil Väggarna är tapetserad med bilder från en nordisk flora. Se hela hemmet här 
  lantligt kok med mönstrade tapeter

  Foto: Pernilla Sjöholm

 4. Lantligt i det gamla klassrummet
  I Astrid Lindgrens Vimmerby finns en underbar gammal skola som blivit ett drömhem. Köket är inrymt i ett tidigare klassrum och har fönster i tre väderstreck. Det får en klassisk vacker känsla med ljust grå färg på inredningen och 1800-tals­inspirerad tapet.De platsbyggda skåpen satte den tidigare ägaren in, taklamporna är kvar sedan huset först fick elektricitet. Se hela skolan.
  Kök i gammal stil i gammal skola.

  Foto: Camilla Isaksson

 5. Kopia av gammalt apoteksskåp
  Öppna hyllplan och råspont i stället för kakel på väggen förstärker lantkökets karaktär. Den egengjorda diskbänken med porslinsho är en kopia av ett gammalt apoteksskåp. Se hela hemmet
  Rustikt lantligt kok

  Foto: Lina Eidenberg Adamo

 6. Gammaldags med pärlspont
  Det här köket har en gammaldags och hemtrevlig känsla med sin pärlspont och såpskurade golv. Missa inte den söta kryddhyllan! Se hela hemmet här.
  Lantligt kök med porslinsho pärlspont och såpskurade golv

  Foto: Foto: Carina Olander

 7. Köksö av återbruk
  Köksön i det här härliga köket är byggd av återbruksmaterial. Ikealuckorna är handmålade med linoljefärg. Porslinsho, Ikea. 
Mattan kommer från Swedish Rags. Se hela hemmet.
  lantligt kök med köksö av återbruk

  Foto: Lina Östling

 8. Milda toner
  Frida och David som bor i en gammal gård från 1700-talet.  I köket valde en tidstypiskt grågrön färg till luckorna från Åraslöv och lät måla pärlsponten på väggar och tak vit. Stolar, Norrgavel, och lampa, Bestlite från Gubi. Se hela hemmet.
  lantligt kök i gammal stil
 9. Köpmansdisk med marmorskiva
  En köpmansdisk med marmorskiva från loppis blir vacker  förvaring i köket. På rustika hyllor står antikt favoritporslin. Se hela hemmet.
  Rustikt lantligt kok marmor

  Foto: Jonas Lundberg Styling: Anna Truelsen

 10. Inredarens kök 
  Som professionell stylist älskar Helena Strauss många olika stilar och epoker. I familjens omsorgsfullt renoverade 1920-talshus på Västkusten målar hon ofta om och byter inredning efter humör.Köket har gammaldags charm med öppna hyllplan i rostfritt. De 19 år gamla skåpen från Marbodal är ommålade för tredje gången. Se hela hemmet.
  inredarens kök i lanltig stil

  Foto: Marie Delice Karlsson

 11. Gammaldags kök med vanliga Ikeaskåp
  Sommar som vinter åker familjen Forsberg till sin hälsingegård för att njuta av skidåkning, ritter och kvällsmys framför brasan. Under en restaurering full av överraskningar blev både Karin och Peter byggnadsvårdsfrälsta. Ikeaskåpen i köket har målats varmt gula, och släktingar har bidragit med gamla vackra trasmattor. Se hela hemmet här.
  gammaldsg stil i köket med Ikealuckor

  Foto: Foto: Klas Sjöberg

 12. Modernt lantligt i den gamla ladan
  I en hundraårig skånsk lada bygger Therese och Marcus ett fantastiskt hem i moderna lantlig stil. I köket ser vi Ekebergsmarmor som harmonierar med den kalkputsade väggen. På golvet ligger hyvlad Ölandskalksten. Kirkestolen av Kaare Klint i massiv ek med flätad sits passar utmärkt in i det enkla köket med charmigt stallfönster. Lampan Tolomeo, kommer från Artemide. Se hela ladan.
  ekmöbler i lantköket hemma hos Nu bygger vi om en lada-bloggarna

  Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

 13. Platsbyggd känsla

  För att ge köket en gammaldags, platsbyggd känsla har Sandra och Adam täckt sina väggar med panel och vitlackat de körsbärsträfärgade luckorna. Bistrokakel, diskho i porslin och bänkskivor av ek blev pricken över i. Se hela hemmet.

  lantkök med gammaldags känsla

  Foto: Carina Olander

 14. Fantastiskt köksskåp
  I programledaren och inredaren Malin Perssons svartvita kök finns ett ritkgit blickfång i from av det underbara svarta empisskåpet. Hela köket är faktiskt planerat runt det skåpet som kommer från Paris och har följt Malin i massor av år. Se hela hemmet. 
  Malin Perssons lantlig kök med stort svart empirskåp

  Foto: HOBERT & KRUPA

 15. Retrostil med pasteller
  Ulrika Wallgren har förvandlat sitt trähus utanför Stockholm till ett skärgårdsparadis. Köket har fått ommålade luckor och porslinsho från Ikea. Väggen pryds av en härligt mönstrad tapet och på de öppna hyllorna står porslin i retropasteller. 
  Se hela hemmet här!
  retrostil i lantkök med mönstrad tapet och pastellfärger

  Foto: Cecilia Nordstrand

 16. Rustikt med köpmansdisk
  Med stor påhittighet har Sandra och Mikael 
skapat ett ljust, harmonisk hem som 
de har inrett med patinerade prylar och bohemisk stil. Det charmiga köket är byggt av enkla Ikeastommar, en vedlår, köpmansdisk och 
gamla köksskåp. Luckorna tillverkade Mikael av kvistfri furu. De öppna hyllorna är överblivna 
golvbrädor på konsoler från gamla handfat. Se hela hemmet här!
  Rustikt lantkök med köpmansdisk

  Foto: Foto: Carina Olander

 17. Rutigt golv
  I ett kreativt hem fullt av loppisfynd bor Thea och Johannes.  Johannes är möbelsnickare och har själv platsbyggt köksskåpen när han jobbade på snickeri. På väggarna finns mänstrade tapeter och golvet är målat rutigtSe hela hemmet här.
  Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök
 18. Sekelskiftesstil
  Det sekelskiftesinspirerade köket med pärlgröna luckor är tidstypiskt möblerat. Antikt bord i nyrenässans från Folks Interiör med auktionsköpta stolar i samma stil. Se hela hemmet
  lantkök med pärlspont

  Foto: Carina Olander

 19. Allmoge 
  Utsidan avslöjar inte att Elins och Jonas paradis i Sälen är något mer än en ovanligt stor sportstuga. Men väl innanför dörren möts man av en ski lodge att drömma om. Det härliga köket är en blandning av ny design och gammal allmoge. Se hela hemmet här.
  Allmogestil i fjallstugans kok

  Foto: Magdalena Björnsdotter

 20. Tapetromantik och 1800-tal
  I Gotlandsgårdens trivsamma kök står den renoverade gjutjärnsspisen från Husqvarna intill den moderna spisen. Golvets breda furuplank har lutats och oljats med vitpigmenterad olja. Tapeter och skåpluckor harmoniserar med originaldetaljerna från 1889. Se hela hemmet.
  Kök med vedspis och elspis

  Foto: Christer Vallstrand

 21. Pärlspont och svartvitt
  En gammal vedspis med öppen spis är tacksam att pynta med granris till jul. Bänkskivorna har målats svarta vilket blir en snygg kontrast till det vita. Inredningen kommer från Marbodal. Se hela hemmet här.
  Kök med vedspis och öppen spis

  Foto: Magdalena Björnsdotter

 22. Rustik charm
  Det lantligt rustika förstärks i köket där ursprungliga golv, väggar och tak har tagits fram igen efter att ha varit dolda bakom nyare ytskikt. Köksinredningen är från Ikea.Se hela hemmet här.
  Lantligt rustikt kök

  Foto: Magdalena Björnsdotter

 23. Trä från golv till tak
  Det gamla kostallet har blivit ett rymligt och enkelt kök med måttbeställd diskbänk från Ecosteel. Bänkskivorna i kvistfri ask är platsbyggda. Skåpfronterna är Ikeas Solär. Se hela hemmet här. 
  ljust lantkök med träpanel

  Foto: Foto Patric Johansson

 24. Pärlspont och patina
  Köksinredning från 1930-talet har ”förnyats” genom att pärlspont spikats på de ursprungliga luckorna och målats i en varmgrå färg. De nytillverkade lamporna i gammal stil bidrar till sekelskifteskänslan, liknande finns hos Hübsch. Se hela hemmet här.
  vitt kök med pärlspontsluckor och fönster

  Foto: Carolina Romare

 25. Bohemiskt och personligt
  Här sätter timmerväggen sin prägel på det fina köket som är platsbyggt av en lokal snickare i Finland. Alla fina småprylar och ting ger köket sitt unika utseende och personlig känsla. Lägg märke till de fina turkosa lådorna. Se hela hemmet här.
  bohemiskt lantligt kök

  Foto: Krista Keltanen

 26. Vedspis i 1930-talshuset 
  Vedspisen står mellan köket och matsalen i 1930-talshuset. Köket är byggt i gammaldags stil, vedspisen står mellan kök och matsal, där en vägg tidigare stod. På så vis blir köket ett eget rum fast det är luftigt och öppet. Se hela hemmet.
   Foto Carina Olander

Sapa lantlig stil i köket med budgetfynd

Vitrinskap lantligt
Vackert blått vitrinskåp från Ellos. Läs mer och köp här 

Pinnstol lantligt

En klassisk pinnstol passar utmärkt i det lantliga köket. Från Ellos. Läs mer och köp här

Brodkorg lagerhaus

Brödkorg, smart förvaring eller detalj på öppna hyllan. Från Lagerhaus. Läs mer och köp här.

Appellada tra granit

Äkta gamla äppellådor ger den där rustika känslan som man förknippar med den lantliga stilen. Från Granit. Läs mer och köp här.

Knopplist lantligt kok

En knopplist ger vacker förvaring i det lantliga köket. Från Iris hantverk. Läs mer och köp här.

Skarbrada till lantliga köket

Stor skärbräda i trä från Ellos, läs mer och köp här 

 

NUVARANDE 26 lantliga kök – underbar köksinspiration
NÄSTA Köp Lantlivs keramikkollektion i samarbete med Paradisverkstaden