9 härliga lantkök

Drömmer du om ett eget lantkök? Välj din favorit bland 9 härliga kök ur Lantliv!

1. Ulrika Wallgren har förvandlat sitt trähus utanför Stockholm till just det skärgårdsparadis hon drömt om. Här njuter hon och de tre barnen av lantliv året om. Köket har fått ommålade luckor och porslinsho från Ikea. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 lantkök

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

2. Eva och Claes längtade efter ett gammalt hus vid havet. När de inte hittade något som passade beslöt de sig för att bygga ett själva. Resultatet blev en dröm i ockragult och engelskt rött, med gammaldags detaljer och en sommarkänsla som varar året runt. Ett stort lantkök, med plats för ett rejält matbord och gamla detaljer som vedspis och takbjälkar, stod högst upp på Evas och Claes önskelista när de byggde huset. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

Foto: Martin von Brömssen

3. Med stor påhittighet och mycket tålamod har Sandra och Mikael 
skapat ett personligt drömboende. Resultatet är ett ljust, harmonisk hem som 
de har inrett med patinerade prylar och bohemisk touche. Det charmiga köket är byggt av enkla Ikeastommar, en vedlår, köpmansdisk och 
gamla köksskåp. Luckorna tillverkade Mikael av kvistfri furu. De öppna hyllorna är överblivna 
golvbrädor på konsoler från gamla handfat. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

Foto: Foto: Carina Olander

Foto: Carina Olander

4. På sin gård på Östgötaslätten har Alida och Eric Andersson hittat mängder av gamla ting som de gett nytt liv. Nu samsas en järnspis, en nybyggd väggpanel i gammal stil och fina loppisfynd i en charmig mix. Den gamla vedspisen fanns tidigare på en annan plats på gården, men flyttades till köket. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

Foto: Karin Johansson

5. Glasveranda, kakelugnar och trägolv … Bitte Fagerlund har återställt sitt hus på Österlen till sin forna skönhet. Det ljusa köket har fått en diskho i gammal stil. Se hela hemmet här!

Lanliv.com visar 9 inspirerande lantkök.

Foto: Helene Toresdotter

6. Utsidan avslöjar inte att Elins och Jonas paradis i Sälen är något mer än en ovanligt stor sportstuga. Men väl innanför dörren möts man av en ski lodge att drömma om – vacker, charmig och superbekväm i en blandning av ny design och gammal allmoge. Köket är en blandning av gammalt och nytt. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

Foto: Magdalena Björnsdotter

Foto: Magdalena Björnsdotter

7. Att drömhuset fanns i en by och den perfekta tomten i en annan avskräckte inte renoveringsproffsen Aja och Christian Lund från att förverkliga sitt drömboende. Stock för stock plockade de ner timmerhuset från 1860 för att bygga upp det på nytt fem mil därifrån. I det generösa lantköket har man fönster åt tre håll. Här ryms man många på udda, vackra stolar kring det långa träbordet. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

8. Från snö och fjäll till hav och stränder. Kontrasten och möjligheten att förlänga sommaren lockade familjen Palm från deras älskade Åre till ett nytt liv på det lika älskade Gotland. I det öppna, rymliga köket finns det plats för skönt häng med nära och kära.  Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

9. I ett kreativt hem fullt av loppisfynd bor Thea och Johannes. Här på Öland har de gott om tid för de fyra barnen och sitt eget skapande. Johannes är möbelsnickare och har själv platsbyggt köksskåpen när han jobbade på snickeri. Se hela hemmet här!

Lantliv.com visar 9 inspirerande lantkök

Se fler härliga lantkök!