Hemma hos Ulrika och Magnus är köket favoritplatsen vilket man verkligen kan förstå. Stort, ljust och med en härlig lantlig känsla!

De fina gamla trägolven och ljusflödet i den öppna planlösningen gjorde att Ulrika och Magnus fastnade för det 115 kvadratmeter stora huset. De var ivriga att sätta igång med en renovering. De lade nytt tak, satte in ett nytt värmesystem, bytte ut det mesta i köket och byggde två nya badrum. Det gamla innertaket togs fram. Allt målades vitt.

Kök med lantlig känsla.

Magnus är den händige medan Ulrika sprudlar av idéer.

– Jag har ständigt huvudet fullt med planer. Förutom inredningstidningar, som jag lägger alldeles för mycket pengar på, blir jag väldigt inspirerad när vi reser. Jag fotograferar mycket när vi är på semester. Det är inte bara vanliga semesterbilder utan många inspirationsbilder på hotell, butiker och restauranger. När vi var i Barcelona, blev jag förälskad i en liten restaurang och gick runt och tog bilder på allt och glömde nästan bort att njuta av den goda maten, säger Ulrika.

Kök med lantlig känsla.

Kök med lantlig känsla.

På bottenvåningen är kök, matplats och vardagsrum ett enda stort rum i vinkel. Parets favoritrum är köket. Här står favoritporslinet på öppna hyllor och här står också den gamla kaminen där brasan värmer under kyliga vinterkvällar.

I köket spenderar de mycket tid. Magnus gillar matlagning, medan Ulrika älskar att baka och fixa efterrätter.

Lantkök med lantlig känsla.

Kök med lantlig känsla.

Ofta använder de kryddor, grönsaker och bär från trädgården och bjuder in vänner på middag. Intill köket ligger matsalen där de dukar på det rustika bordet. Ett skåp, fyndat på auktion, används till förvaring.

Kök med lantlig känsla.

På väggen hänger Magnus whiskeyskåp som han snickrat ihop av ett gammalt fönster.

Lantkök med lantlig känsla.

Ulrikas fem inredningstips:
1. Inspireras av allt du ser, var du än är, och fotografera för att komma ihåg.
2. Hittar du något som inte är riktigt rätt – fixa till och gör om med till exempel nya handtag eller ny färg. Då blir sakerna unika. Sprayfärg och bets är något vi använder mycket.
3. Tröttnar du på något – tänk till om du kan ändra eller ställa på en ny plats. På så sätt får det nytt liv.
4. Om man gillar att pyssla är det bra att ha ett pysselrum/ateljé där man har gott om plats för kreativitet och inte behöver plocka undan. Ha gärna fina tyger, garn och band framme och låt dem inspirera dig.
5. Låt favoritporslinet stå framme på öppna hyllor i köket. Då är det nära till hands och dessutom dekorativt.

HÄR HITTAR DU FLER LANTLIGA KÖK: