Vem drömmer inte om ett stort lantkök med pärlspont, vedspis, gammaldags skafferi och vackert målade köksluckor? Här är 9 nya lantkök att drömma om och inspireras av.

Foto: Kvänum

1. I det här köket har överskåp valts bort till förmån för stora fönster. Köksluckorna kommer från Kvänum och är målade i en mörkgrå nyans. Knopparna i antikmässing ger en gammaldags känsla och de mörka luckorna blir väldigt fina till de ljusgrå väggarna.

lantkök md pärlspont och vedspis

Foto: Electrolux Home

2. Ett riktigt klassiskt lantkök med pärlspontsluckor, vedspis porslinsvask och bänk i carreramarmor signerat Electrolux Home. Luckorna heter lämpligt nog Torp.

lantkök med pärlspont och porslinsvask

Foto: Kvänum

3. Vad säger ni om ett mörkblått kök? Tillsammans med knoppbräda och pärlspont i samma ton, mässingsdetaljer, och vit porslinsvask blir det minsta sagt effektfullt.

lantkök i gönt

Foto: Electrolux Home

4. Känns mörkblått lite för vågat kanske mintgrönt kan passa? Det här köket med retrokänsla kommer från Electrolux Home och bjuder på enkla luckor med vita knoppar och öppen förvaring på trähyllor.

kök i lantlig stil i grönt

Foto: Ballingslöv

5. Även Ballingslöv visar upp mintgrönt. Det här köket har dock fått en modern twist med sina helt släta luckor och detaljer i mässing.

kök i lantlig stil från Marbodal

Foto: Marbodal


6. Marbodal har skapat det här klassiska lantköket med vita skåp och vitriner. Här finns även ett drömmigt stort skafferi inramat av spröjsade fönster.

lantkök från Ikea

Foto: Ikea

7. Grå köksluckor med fasad spegel och handtag i gammal stil ger det här köket en klassisk och lantlig karaktär. Skaparen bakom köket är budgetjätten Ikea.

modernt lantligt kök

Foto: Ikea

8. Ikea står även bakom det här moderna och rustika lantköket med luckor av ask. Bordet pryds med härligt skrynkligt linne och väggarna används till öppen förvaring. Riktigt snyggt!

grått lantkök med mycket mönster på kaklet

Foto: Hth

9. Med sina raka linjer får de här romantiska köksluckorna en modern industriell känsla. Och visst blir det häftigt med mönstrat klinker till?

Läs även: Inspiration sovrummet – harmonisk inredning och återbruk