Renovering och heminredning
Vi har tipsen på hur du ska få ordning bland burkar, flaskor och torrvaror – vare sig du har ett vanligt skåp eller ett walk-in skafferi.

Prenumerera på Lantliv!

Oavsett om du förvarar matvarorna i ett walk-in skafferi, ett skickligt utformat skåp eller en öppen hylla på väggen så vill man gärna att det ska vara ordning och reda i utrymmet – kanske allra helst nu till våren. Här har vi samlat en hel drös med olika skafferi-varianter som väcker städlusten ur vintervilan.

Cottage Kitchen

Walk-in skafferier
1. Mark Williams Design Associates skapade ett skräddarsytt skafferi under trappan. För att knyta samman utrymmet med resten av köket målades både skafferidörren och köksluckorna i samma blåa färg från Benjamin Moore.

Baltimore Interior Renovations

Av Smithouse Cockeysville. Shabby chic-inspirerat kök

2. När ett hus i Baltimore renoverades formade man ett ljust och luftigt walk-in skafferi. En stabil träpall hjälper de boende att nå hyllplanet allra högst upp.

Windward Ln Remodel

3. En vit skjutdörr sparar på utrymmet i detta skafferi, som inretts med öppna hyllor för en bra överblick över alla olika prylar.

Kitchen Pantry w/Curved shelves

4. Böjda skåp och vit pärlspont på väggarna är några av de mest avundsvärda elementen i detta traditionella skafferi, designat av Benvenuti och Stein.

A Wurster Revival

5. Bredvid köket byggdes ett pentry med frostade glaspaneler, bänkskiva av basaltsten och hyllor av metall. Tillsammans hjälper materialen ljuset att hitta in i köket, utan att ge grannarna direkt insyn.

Pantry

Öppna lösningar
1. I öppna hyllor är det extra viktigt att hålla ordning, främst för att hemmet ska behålla ett stilfullt intryck. På bilden ser vi en öppen förvaringslösning för allt från mat och porslin till vinflaskor och kokböcker.

Ascot Vale House

2. Den kanske smartaste delen i detta nyrenoverade hus är det stora skafferiet, som utnyttjar det befintliga området under trappan. Skafferiet ger massor med extrautrymme till köket och är precis lika elegant inrett som resten av huset.

Cottage Place

3. Här har man valt att sätta in en förvaringslösning som välkomnar de boendes blandade krimskrams och dekorativa element. En smidig skjutdörr ger också möjligheten att dölja en del av innehållet när så önskas.

Hamptons Project

Av A & T Cabinet Makers

4. I köksskåpet har man fått ordning och reda genom att förvara varorna i korgar, glasburkar och lådor. Dessutom har man satt etiketter på sakerna som annars kan vara något svåridentifierade utan sin originalförpackning – smart och snyggt!

solo

5. Svårt att nå, och hålla ordning, på hyllan högst upp? En stabil biblioteksstege kan då vara lösningen för dig. Med en stege likt denna slipper du jaga runt efter ett temporärt alternativ som för det mesta inte är så stadigt.

Pantries

Bakom dörrar

1. Det är inte bara öppna hyllor som kan finnas bakom skåpdörrar. Se bara på den här varianten där besticklådor och kryddförvaring också är undangömt, liksom en extra bänkskiva för brödskivning. Finns det speciell förvaring för de olika prylarna, blir det alltså lättare att hålla rent och fint.

La Jolla Shores House

2. Har man en trappa i köket kan det vara smart att utnyttja utrymmet undertill för förvaring av matvaror. Det här alternativet på bilden kan både vara dolt och synligt, tack vare ett par skjutdörrar.

Classic Garden Room Kitchen
3. Vikdörrar är också ett smidigt och platssparande alternativ att ha i skafferiet.
Contemporary Kitchen Remodel Pantry Pull-outs

4. Young Remodeling skapade enkla och lättillgängliga förvaringsskåp i det här köket. Designen gör att man kan komma åt sakerna från båda håll, och lagra olika stora föremål.

Kitchens

Kitchen Organization

5. Utnyttja skafferiutrymmet till max och skaffa förvaring i dörren. På så sätt slipper sakerna stå och skräpa i ett hörn, och det blir mer ordning och reda i hela köket.

Mer inspiration för köket!

Renovering och heminredning