Eva och Gustav Kvie hade tagit sig an flera äldre hus med renoveringsbehov. Men en dag bestämde de sig för att bygga helt nytt. De köpte en tomt på Gotland med milsvid utsikt, döpte stället till Happy Hill och satte i gång.

Res med Lantliv på ridresa till Portugal!

Inredning har alltid varit ett stort intresse för Eva och Gustav. Bohemiskt färgstarkt, stilrent och modernt bildar en skön mix. Det är oftast på loppis paret hittar prylar. Den underbara gamla skolvärlsdskartan i köket fyndade Eva för några år sedan för bara 25 kronor. Happy Hill blev namnet på Eva och Gustavs hus. De ville ladda nybygget med något extra positivt. Det finns ingen odlingsbar jord utanför huset och därför har Eva planterat i plåtburkar, något som också passar bra ihop med kökets design. Familjen Kvie ville skapa ett kök med öppna ytor för att ge plats åt släkt och vänner. Köksbordet har Gustav gjutit själv, stolarna är ett loppisfynd och lampan är köpt i Frankrike under en semesterresa. Eva och Gustav har det bästa av två världar. På vintern bor de i Indien och på sommaren på Gotland. Trappan upp till övervåningen är gjuten i svart betong. Fårsknn och sköna kuddar gör balkongen till en mysig plats. Sovrummet ligger på övervåningen och känslan här uppe är lite som i en trädkoja. Från sängen ser man ut över ängarna mot havet. Bordet och spegeln i sovrummet kommer från Agencies Turquoise. Gästrummet är flitigt använt av barnen när de kommer på besök. Dagbädden och de flesta textilierna är från Indien.

Eva & Gustav Kvie
ÅLDER: 48 år.
YRKE: Driver lifestylebutiken Happy Hippie på den gotländska landsbygden samt Palm Grove, en semesteranläggning i norra Goa, Indien.
BOR: Mellan april och september på Happy Hill i Rute på Gotland och från oktober till och med mars på Ashvem Beach i norra Goa.
FAMILJ: Stor och utspridd i hela Norden med fem barn och ett barnbarn.
JUST NU: Är på väg hem från Indien till Gotland.

4 tips inför ett nybygge
1. Tänk igenom alla planer ordentligt. Vad har ni för behov? Hur kan de bäst tillgodoses?
2. Välj entreprenör med omsorg och ta in flera referenser. Skriv tydliga avtal med delmål och gör löpande avstämningar, men betala aldrig i förskott.
3. Ta i ordentligt när det gäller att planera förvaringsutrymmen.
4. Lägg tid på att välja värmesystem. Vilket är mest ekonomiskt och funktionellt? Vilket passar er livsstil.

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-1

Inredning har alltid varit ett stort intresse för Eva och Gustav. Bohemiskt, färgstarkt, stilrent och modernt bildar en skön mix. Det är oftast på loppis paret hittar prylar.

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-2

Happy Hill blev namnet på Gustavs och Evas hus. De ville ladda nybygget med något extra positivt. 

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-3

Det finns ingen odlingsbar jord utanför huset och därför har Eva planterat i plåtburkar, något som också passar bra ihop med kökets design.

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-5

Eva och Gustav i trappan i Happy Hill. 

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-6

Fårskinn och sköna kuddar gör balkongen till en mysig plats. 

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-7

Sovrummet ligger på övervåningen och känslan här uppe är lite som att vara i en trädkoja. 

BS_Hem_HappyHill-LLV1403-8

Gästrummet är flitigt använt av barnen när de kommer på besök. Dagbädden och de flesta textilierna kommer från Indien. 

Prenumerera på Lantliv!

LÄS OCKSÅ:

MODERNT LANTLIV I VIMMERBY

DE RENOVERADE ETT 180 ÅR GAMMALT ÖDEHUS

KERAMIKERNS LANTHANDEL PÅ KINNEKULLE

 

 

NUVARANDE Mysigt nybygge på Gotland
NÄSTA 7 annorlunda köksväggar