Med en lummig trädgård, närhet till vatten och en svindlande utsikt från tornet är den här kyrkan mer än man vågat drömma om. Välkommen till Hillsands kapell som nu är till salu – för korvören i sammanhanget.

Kyrkan har, på ett eller annat vis, en roll i våra svenska små liv. Det kan vara i skepnad av ett dop, ett giftermål eller kanske ett julfirande? Eller 1,02 procent skatt. Hur läget än ligger på kyrk-fronten måste ändå skepnaden av ett boende höra till det mer osannolika? Fram till nu. Hillsands kapell är nämligen ute till försäljning – och det till vrakpris.

LÄS MER: Mysigt sekelskifteshus med modern touch på Gotland – nu till salu

Foto: Westergården & partner AB.

Kyrka till salu – i Hillsand

Det är i Jämtland som denna unika chans har uppenbarat sig. Mer bestämt utanför Strömsund, i Hillsand. Kyrkan är 330 kvadratmeter stor i beboeliga termer, har fem rum och en tomt på närmare tre hektar. Och utan ett uns av konkurrens är det kyrksalen som är objektets hjärta med sina 139 kvadratmeter i yta och 5,7 meter i takhöjd. Köket är modernt med elspis och varmvattenberedare finnes, skriver mäklaren.

LÄS MER: Stor guide till Sveriges bästa gårdsbutiker

Lummig trädgård vid vattnet

Utanför kyrkan breder en lummig trädgård ut sig i ett naturskönt område intill sjön Ströms Vattudal. Och med bara fyra mil till Strömsund kan man enkelt kombinera det stilla lugnet med all den bekvämlighet som en tätort innebär. Dessutom kan du, om så önskas, lägga Loa Falkman på hyllan om vintern och ringa in ditt eget nyår: kyrkklockan fungerar nämligen utmärkt. Utgångspriset uppges till 175 000 kronor.

Ansvarig för försäljningen är Westergården & partner AB.

Foto: Westergården & partner AB.

Foto: Westergården & partner AB.

Foto: Westergården & partner AB.

Foto: Westergården & partner AB.