För den som drömt om att bo på en stor, men praktisk, hästgård så är det här verkligen drömmen. Kolla bara in de idylliska detaljerna som blandats med fridfull lantlig charm.

Den här fridfulla hästgården i Roslagen väntar nu ivrigt på sin nästa ägare. Den väl omhändertagna gården kan enklast beskrivas som en dröm för den som vill leva nära både djur och natur.

Foto: Best Of Homes

Lantliga detaljer som inspirerar

På den 4,5 hektar stora gården finns en renoverad huvudbyggnad med fyra sovrum som bjuder in till 152 kvadratmeter välkomnande lugn med många fina inredningsdetaljer där det bland annat finns ett stort så kallat “bondkök”. Lägg noga märke till de vackra trädetaljerna och fönstren med färgade detaljer. Kakelugnen i sällskapsrummet är verkligen ett fantastiskt tillägg! Om du älskar just kakelugnar måste du se våra läsares egna inspirerande bilder här.

Hela huset andas lantlig och ljus charm och det finns även en skyddad träterass i soligt söderläge som kan användas som utomhusspa. Det finns även tillgång till bubbelbad i ett av de två badrummen. Perfekt efter en heldag i stallet.

Foto: Best Of Homes

Foto: Best Of Homes

Foto: Best Of Homes

Foto: Best Of Homes

Foto: Best Of Homes

Lättskött stall med flera funktioner

På tal om det så finns det så klart ett väldisponerat stall med fem boxar samt en spolspilta och en funktionell sadelkammare. Den fantastiska ladan som ligger i anslutning till stallet har funnits på gården sedan slutet av 1800-talet. Beteshagarna på gården är väl fungerande och kan för den intresserade mycket väl utökas till att bli större. Cirka 300 meter från gården finns ett ridhus och en volt som sköts av en lokal ryttarförening.

LÄS OCKSÅ: Hemma hos ”Ryttareliten”-paret på Kronekulla hästgård

Det bästa med den här gården är ändå att den också har flera så kallade småbyggnader med mysiga namn som “Gamla fårhuset “ och “Magasinet” som passar perfekt till att bidra till en välskött och lantlig stämning.

Foto: Best Of Homes

Foto: Best Of Homes

Vad vore en gård utan en närliggande badplats? Det finns självklart en trevlig sådan cirka 400 meter från gården i sjön Gisen.

Foto: Best Of Homes

Utgångspriset uppges till 5,5 miljoner kronor. Här kan du läsa mer om gården hos mäklaren.