Den charmiga Skånelängan i Blentarp förenar det bästa av gammalt och nytt – intill det vackra huset från 1860 finns en lyxig pool och ett poolhus perfekt för umgänge. Nu är Skånelängan till salu.

I den utbyggda Skånelängans charmiga vinklar och vrår finns stora ljusinsläpp, flera eldstäder och massor av vackra byggnadsdetaljer. Huset som har anor från 1860-talet har 9 rum, boarean är 335 kvm. Tomten är på nästan 10 000 kvm. Som bonus finns här även en pool med ett härligt soldäck, och ett poolhus med relaxavdelning. Följ med in på husesyn!

skanelanga med pool19

Foto: Josefin Widell Hultgren

Från den välkomnande, rymliga hallen ser man över till entrén i den motstående längan. Antikfynd, arvegods och Inredning i naturmaterial gör sig bra i en gammal Skånelänga.

skanelanga med pool6

Foto: Josefin Widell Hultgren

Den stora vedspisen med murstocken och det rustika tegelgolvet sätter stilen i matrummet som har ett gediget träbord som man kan sitta många runt. Glasvaser och danska designlampor bryter snyggt mot det gammaldags lantliga.

skanelanga med pool7

Foto: Josefin Widell Hultgren

Det praktfulla allmogemålade skåpet ger matrummet en härlig atmosfär. Loppisfynd, korgar och trästolar med flätad sits gör sig bra här.

skanelanga med pool15

Foto: Josefin Widell Hultgren

I en del av längan ligger umgängesrummen i fil. Vardagsrummet har en härlig murspis, synliga takbjälkar och charmigt djupa fönsternischer.

6  köptips som fångar Skånelängans stil:

  1. Mjuka fårskinn
    Ett mjukt, lurvigt fårskinn ger ombonad stämning i både moderna och klassiska hem, det här vita långhåriga skinnet finns på Åhléns, läs mer och köp här.

fårskinn_vitt-åhlens

2. Rustikt matbord av trä 
Av återvunnet trä tillverkas det antikbruna, klarlackerade bordet som passar perfekt till en lantlig, rustik inredning. Finns hos Mio. Läs mer och köp här. 

matbord_återbruk_mio_antikbrunt

3. Dansk designerlampa
Pendellampan PH5 från 1958 tillhör de mest älskade lamporna av den danske designern Poul Henningsen, och tillverkas än i dag, finns hos Royal Design, läs mer och köp här.

phlampa-skånelänga

4. Stol med flätad sits
Stolar med flätad sits smälter in fint i ett gammalt hus. Stolen Bell av massiv alm har sits av vadderad rotting och finns i flera färger, finns hos Ellos, läs mer och köp här.

stol-med-flatad-sits

5. Lantlig skomakarlampa
En skomakarlampa är nästintill självskriven i ett gammalt hus med lantlig inredning, den här är från Konsthantverk, läs mer och köp här

Skomakarlampa konsthantverk

6. Flätade korgar
Förvara smått och gott i flätade korgar. Korgar med ben av bambu finns hos Granit, läs mer och köp här.

korg-flätad-bambu

skanelanga med pool17

Foto: Josefin Widell Hultgren

Den mindre matplatsen intill köket har ett charmigt slagbord och charmiga trästolar.  En gjutjärnskamin ger mysig värme här.

skanelanga med pool14

Foto: Josefin Widell Hultgren

Ett enkelt draperi ger badrummets tvättställ en lantlig, romantisk känsla.

skanelanga med pool21

Foto: SE360/Andreas Larsson

Den härliga poolen, soldäcket och det rofyllt inredda poolhuset gör Skånelängan till ett sommarparadis.

Skånelänga poolhus inredning

Det lilla poolhuset är inrett som ett ombonat uterum.

skanelanga med pool20

Foto: SE360/Andreas Larsson

Den U-formade Skånelängan är byggd omkring 1860 och har många vackra gamla byggnadsdetaljer.

Utropspris för Skånelängan är 5 300 000 kr. Mer info och fler bilder hos mäklaren Bjurfors 

Interiört foto: Josefin Widell Hultgren Exteriört foto: Andreas Larsson/SE360 

Följ med oss på kursen Lantlivs julverkstad! Vi lär oss binda kransar, julbuketter, stöpa ljus, duka vackert och slå in klapparna extra fint. Vi bor och äter gott på Siggesta gård.

julverkstad