Nu finns ett riktigt sommarparadis till salu på Orust med en gen sandstrand, brygga och häftiga allmogemålningar av konstnären Harald Skogsberg som en gång i tiden bodde här. Den som bor här just nu är ingen mindre än TV-profilen Ingvar Oldsberg. Kika in!

På ön Orust mitt i sommaridyllen Henån med en svårslagen utsikt över Kalvöfjord och Borgilefjorden ligger ett riktigt sommarpalats. Här har konstnären Harald Skogsberg (1889 – 1980) bott och dekorerat väggar och tak med vackra allmogemålningar. I dag är det självaste Ingvar Oldsberg som äger huset men imorgon kan det alltså vara ditt…

Huset byggdes år 1927 och pryds delvis av vacker fiskfjällspanel. 1994 byggdes det till med 50 kvadratmeter och är i dag 125 kvadratmeter stort med 5 rum varav 4 är sovrum. Här finns även bastu vid den egna bryggan, gästhus och en egen sandstrand. Kika in och dröm om allmogemålningar, pärlspont, platsbyggda möbler, stort lantkök, timmerväggar och synliga takbjälkar.

havstomt på Orust

Foto: Svensk fastighetsförmedling

Ingvar Oldsbergs sommarhus på Orust till salu

Foto: Svensk fastighetsförmedling

ingvar oldsbergs sommarhus till salu

Foto: Svensk fastighetsförmedling

En gång i tiden bodde konstnären Harald Skogsberg här och han smyckade väggar och tak med vackra dekormålningar i allmogestil.

Här finns även flera välbevarade platsbyggda möbler i samma stil samt en härlig murad öppen spis.

Mysigt sovrum i gamamldags stil med synliga takbjälkar, trägolv och mönstrad tapet. Här inne står även ett gammalt tvättställ.

I det stora köket som ligger i den nybyggda delen råder en gammaldags lantlig stil med ljusgula luckor och pärlspont i samma ton.

Från köket kommer man direkt ut på altanen.

I vardagsrummet står en stor braskamin. Här kan man sitta och se ut över havet genom de stora fönstren i burspråket.

Foto: Svensk fastighetsförmedling

Vide den stora bryggan på sandstranden ligger den egna bastun. Vilken sommardröm!

Foto: Svensk fastighetsförmedling

Slående utsikt över Kalvöfjord och Borgilefjorden.

Utgångspriset är 8 500 000 kr, läs mer hos Svensk fastgihetsförmedling