Bostadsannonsen var pytteliten och huset låg väl gömt i en igenvuxen trädgård. Katarina och Niklas hörde till de få som hittade hit och visste genast att de kommit rätt. Tretton år senare har funkisvillan på Särö vuxit till ett stort hem där 30-tal och lantligt lugn går hand i hand.

Läs också: 1800-talshus med bevarad charm

Strax söder om Göteborg ligger Särö, en grön oas med havet som granne. I dag har de flesta gamla sommarvillor förvandlats till åretruntbostäder och på de stora trädgårdstomterna står även nyare hus. I ett av dem, en funkisvilla byggd 1939, bor familjen Brywe: Katarina och Niklas med sönerna Johan, Jakob och Isak samt katten Banjo.

BS_Brywe-Saro_LMV02-2-980x600

– Egentligen är det en ren slump att vi bor här. Vi letade efter hus mer centralt i Göteborg, men så körde vi förbi det här huset när vi skulle åka och hälsa på mina föräldrar i Kullavik här intill. Och vi föll pladask, berättar Katarina.

Läs också: Färgstarkt tornhus på Öland

BS_Brywe-Saro_LMV02-6-980x600

Normalt lockar husvisningar på Särö mängder av folk, men den här var det många som missade. Budgivningen blev en ganska stillsam historia och snart kunde Katarina och Niklas skriva kontrakt och börja förbereda flytten till huset, som skulle visa sig vara en riktigt oslipad diamant.

BS_Brywe-Saro_LMV02-5-980x600

De första två åren bodde familjen på de ursprungliga 150 kvadratmetrarna, men när yngste sonen Isak var på väg förändrades behoven. Det blev det Katarinas pappa, som är ingenjör, som ritade utbyggnaden. 100 kvadratmeter i samma stil som det gamla huset, med vit rappad fasad.

Läs också: Här har tiden stått still sedan 1885

BS_Brywe-Saro_LMV02-11-980x600

Det nya stora köket (det gamla har fått bli hall) och ett väl tilltaget föräldrasovrum har tillkommit. Utanför köket finns numera även en altan under tak, som kom till efter två regniga somrar.

BS_Brywe-Saro_LMV02-3-980x600

Huset har blivit stort, 250 kvadratmeter, och alla är väldigt nöjda med resultatet, inte minst killarna som fått hela den gamla övervåningen för sig själva.

BS_Brywe-Saro_LMV02-4-980x600

Katarinas och Niklas 5 inredningstips:

1. Utgå från din egen känsla och smak och blanda färger, material och möbler i en stil som fungerar i vardagen.
2. Måla alla väggar enhetligt vita, så kan du lägga till färger och mönster efter tycke och smak.
3. Leta på loppisar och auktioner efter bra möbler till bra priser. Återvinning är bra!
4. Ta in grönt från trädgården och dekorera med kvistar och blommor efter säsong.
5. Satsa på ett stort kök, där alla kan samlas och umgås.

Du kanske även gillar det här?