Hälsingegården Larses från 1856 väckte Karin och Peter Forsbergs passion för byggnadsvård. Nu åker familjen till sin gård sommar som vinter. Titta och njut av de vackra rummen med tidstrogen inredning, allmogemöbler och välbevarade detaljer.

hall med pärlspont

Taxen Bertil har busat i snön och tycker det är skönt att komma in i stugvärmen för att vila sig en stund. I fönstret står en målad näverburk gjord av en slöjdare från trakten.

Läs även: 10 inspirerande hallar

renoverad hälsingegård

Familjen hittade sin hälsingedröm på gården Larses som nu har återfått sin gamla charm.

renoverad hälsingegård

Väggarna har målats med linoljefärg. Karins mamma, som är lärare och konstnär, har tagit fram nyansen och målat bårder efter gammal förlaga.Lin från den egna sängen har torkats och blivit en vacker dekoration.

ARBRA_brasa_hast

Den stora spisen i salen varbland det första Karin och Peter föll för. Tapeten från tidigt 1900-tal var i fint skick och fick vara kvar. Halvblodsstoet Mysan bor på granngården. Karin njuter av att rida på alla vägar som går genom skogen och över fälten.

lantkök med pärlspont

Ikeaskåpen i köket har målats varmt gula, och släktingar har bidragit med gamla vackra trasmattor.

Läs även: 10 idéer för pärlspont

skomakarlampor och gamla fina detaljer

Karin letar gärna inredning på auktioner, där hon bland annat hittat många textilier. Vägguret och stolen är också auktionsfynd.

Familjen Forsbergs vinterfavoriter:
Åka skidor utför i Järvsö eller på längden i Harsa med underbara skidspår.
Äta en vällagad middag på pensionat Järvsöbaden där inredningen i salongerna ser ut som den gjort sedan tidigt 1900-tal.
Ta en tur till Växbo Lins fabrik och fynda vackra textilier.
Besöka Handelsträdgården Mobackes i Bollnäs. Den är något utöver det vanliga och har öppet året om. På trädgårdskaféet kan vi tillbringa hela eftermiddagar.
Pimpla i någon av de magiska skogsjöarna. Har man tur får man upp en öring.