Nu finns ett stycke kulturhistoria till försäljning! Vi pratar om Bullerbykänsla på riktigt. Mellangården har lagts ut på marknaden igen efter att försäljningen stoppades för ett år sedan.

Vi kunde knappt tro våra ögon när Mellangården (där filmatiseringen av Astrid Lindgrens älskade Barnen i Bullerbyn spelades in) kom ut på Hemnet för ett år sedan. Gården syntes flitigt i media och intresset var enormt. Men den såldes aldrig.

Astrid Lindgrens Värld deklarerade nämligen att man ville pröva rätten att ärva Mellangården. Annonsen togs ner och försäljningen stoppades. Nu står det dock klart att Astrid Lindgrens Värld inte kommer att få ärva Mellangården och gården har lagts ut till försäljning på nytt, rapporterar Vimmerby tidning.

Prislappen blir den samma, alltså nätta 850 000 kr. Kika in i Mellangården nedan.

Bullerbyn heter egentligen Sevedstorp och ligger i Mariannelund i Småland. Det var här Astrid Lindgrens far växte upp och det var den här platsen som Astrid Lindgren hade i tankarna när hon skrev Barnen i Bullerbyn. Huset är byggt på 1800-talet och är 85 kvadratmeter stort. Här hittar man breda golvplank, spegeldörrar och rörspisar.

Hemnet_Bullebyn_ute
En gammeldags trädgård omringar huset.

Hemnet_Bullerbyn_skylt
Välkommen till Bullerbyn!

Hemnet_Bullebyn_ute2
Det är den mittersta gården i ”Bullerbyn” som är till salu.

Hemnet_Bullebyn_kok1
Köket. Om man vill skulle man kunna göra om det till ett vackert lantkök.

Hemnet_Bullebyn_kok
Den fina vedspisen i köket.

Hemnet_Bullebyn_vrum
Vardagsrum med breda golvplank och en vacker rörspis.

Hemnet_Bullerbyn_sovrum
Sovrum på ovanvåningen med fina trägolv och rörspis.

Hemnet_Bullebyn_bod
Uthuset som ligger på tomten.

Läs mer hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

LÄS OCKSÅ: Modernt lantliv strax intill ”Bullerbyn”

Följ med oss till vackra Champagne 26-29 september 2018! Vi bor på slott bland vinfälten och besöker  tre av Champagnes mest spännande vinhus – Bollinger, Ayala och svenska Hatt et Söner.

resa till champagne