Nu är en gammal skola på Österlen till salu och här snackar vi stort och pampigt. Det slottsliknande gamla huset har 35 sovrum, ett utsiktstorn och en parkliknande trädgård. Den här husesynen vill du inte missa.

Den före detta lantamannaskolan byggdes år 1929 och ligger i Hammenhög mitt på Österlen. Huset är hela 870 kvadratmeter stort fördelat på tre våningar och 40 rum varav 35 är sovrum. Här finns även ett restaurangkök och en stor altan med pool. Möjligheterna är många, B&B, hotell, lägenheter eller förstås använda alla 40 rummen själv. Välkommen på husesyn i ett minst sagt unikt hus.

borg på österlen till salu

gammal skola på österlen till salu

trappa i gamla skolan

Välkommen in till foajén på källarplan. Här hittar vi ett stort restaurangkök, matsal samt en trappa som tar oss upp till entréplan med ännu ett kök, matsal, kontor, sällskapsrum och fyra rum.

restaurangkök

Det stora restaurangköket på källarplan

hall i gamla skolan

Hall med stengolv och öppen spis

trappa i gammal skola

Vacker stentrappa som tar oss till de övre våningarna. På plan två finns 18 sovrum i varierande storlekar med toaletter samt två duschutrymmen. På plan tre finns 14 sovrum med toalett, två duschutrymmen, tv-rum och förråd. Längre upp hittar vi vind och torn.

stor altan

Det stora trädäcket med poolplats

gammal skola som liknar en borg

Den pampiga skolan ovanifrån

trädgård på Österlen

Den vackra trädgården

Utgångspriset är 5 950 000. Läs mer hos Bostad Ida’ Fastighetsförmedling