Är du sugen på att driva ett pampigt B&B eller kanske bara bo lite mer slottsliknande så är det här huset för dig. Med vacker sjöutsikt och en nätt prislapp ligger vackra tingshuset i Krylbo ute till försäljning.

I Krylbo utanför Avesta ligger detta riktigt pampiga arkitetkritade tingshus. Huset byggdes 1903 och blev år 1993 byggnadsminnesmärkt av Länsstyrelsen. Huset är ritat av Folke Zettervall som var chefstarkitet på Statens Järnvägar och ritade flertalet stationshus samt en del bostadshus på Strandvägen i Stockholm.

Det 676 kvadratmeter stora tingshuset med 13 rum har renoverats varsamt med sina magnifika gamla detaljer i behåll. I dag bedrivs det ett Bed & breakfast i 3 sovrum med tillhörande helkaklade badrum. I huset finns i dag även en gammal vaktmästarbostad på 2 rum och kök, en vacker vind med stora fönster, en 2826 kvadratmeter stor trädgårdstomt med fruktträd som angränsar ner mot Dalälven (här finns det möjlighet att anlägga en brygga), för att inte tala om den fantastiska tingssalen. Här snackar vi rum med bevarade gamla detaljer… Kika in och dröm om vad det här skulle kunna bli.

Välkommen in!

Den öppna spisen, de stora fönstren, taket med stukatur i överflöd, träpanelerna… här finns mycket detaljer att njuta av.

Den gamla tingssalen tar andan ur vem som helst. Och vilka möjligheter, tänk att få kalla detta sitt vardagsrum…

Ett av tingshusets 13 rum

Ett av sovrummen som går att hyra i B&B Ting

Ljust och härligt sovrum

De tre sovrummen som hyres i dag ut med varsitt tillhörande helkaklat badrum

Den här vinden får det att klia i renoveringsfingrarna. Vem skulle inte vilja ha ett sovrum här med så vackra fönster…

Här finns även Garage/förrådsbyggnad

Vackra Dalälven blir granne

Utgångspriset är 3 500 000 kr, läs mer hos Blokk fastighetspartner