Britt-Mari och Tommy Ek på Österlen renoverade sin oinredda vind och skapade ett gästrum  med inspiration från en bild i Lantliv. Och vilken förvandling. Se före- och efterbilderna.

Vinden blev ett gästrum Av Karin Svedman Foto Klas Sjöberg

Det var den här bilden ur Lantliv nr 5/2015, stylad av inredaren Karin Svedman, som blev startskottet för Britt-Maris och Tommys renovering.

Vinden blev ett gästrum Foto Britt-Mari Ek

Så här såg vinden på Österlengården ut innan: En typisk oisolerad råvind till ett av uthusen på den avstyckade gården, vars äldsta delar är från 1850. Själva flyttade Britt-Mari och Tommy in i bostadshuset 2011 och i takt med att familjen utökats med svärdöttrar, svärson och barnbarn ökade behovet av fler sovplatser.

Vinden blev ett gästrum Foto Britt-Mari Ek

Uthuset har vackra halvmånefönster och utanpå sitter ett riktigt halmtak. Här i rummet förvarandes säd i gamla tider.

Läs också: Så överlever du din renovering

vind renoverad till gästrum

Golvet var för dåligt för att lagas, så Britt-Mari och Tommy lade in ett nytt trägolv som vaxades med vit linoljevax från Allbäcks. ”Underbart att gå på”, enligt paret. Dörren beställdes med mycket glas på ett specialsnickeri för att få in ljus.

Vinden blev ett gästrum Foto Britt-Mari Ek

Några månader senare är gästrummet färdigt! Snedtaget är klätt med skeppspanel målad med Jotun Lady i nyans Chi. Tapeten är Karlslund från Boråstapeter, precis som i Lantlivreportaget.

Läs även: De renoverade med gamla material och metoder

Vinden blev ett gästrum Foto Britt-Mari Ek

Alla möbler utom sängarna är fynd från loppisar som målats med Annie Sloan Chalk paint och sedan vaxats.