Stugan är enkel och vacker – och utsikten ska vi inte ens prata om. Med sin egen ö och lantliga inredning måste vi dra i de största av växlar och utnämna denna idyll till en sann sommardröm.

Sedan år 1921 har det lilla sommarhuset om 30 kvadratmeter, med faluröda väggar och vitmålade detaljer, stått och gottat sig på sin egen ö ett stenkast från Vänerns spegelblanka insjövatten.

Under 00-talet har huset renoverats två gånger, både invändigt och utvändigt. Så nu kan man, utan risk för att sticka ut hakan, beskriva tillvaron på Timmerkojan som välputsad och drömsk.

LÄS MER: Charmig sommarstuga på egen ö – för under miljonen

Foto: Fastighetsbyrån

Bevarad och lantlig inredning

Huset, vars interiör går i vitt, har två rum varav ett sovrum. Matsalen är enkelt inredd med lantlig stil: låga fönster, fint ljusinsläpp och en kamin. I köket finns en vedspis och ett litet spritkök för enklare matlagning, som sig bör om sommaren.

LÄS MER: Mysigt sekelskifteshus med modern touch på Gotland

Foto: Fastighetsbyrån

Klippor, brygga och vacker utsikt

Utanför det lilla huset dyker klipporna ner och försvinner i Vänern, medan utsikten förblir slående vacker. Elen till huset genereras från solpaneler, uppfarten är en brygga och när den ruffiga hösten smyger sig på finns en vedeldad bastu att krypa in och svettas i.

Utgångspriset uppges till 1 950 000 kronor.

Ansvarig mäklare är Mattias Åkerblom.

Vänern, Hammarö

Foto: Fastighetsbyrån

Mysig matsal

Foto: Fastighetsbyrån

Lantligt kök

Foto: Fastighetsbyrån

Kamin

Foto: Fastighetsbyrån

Bastu

Foto: Fastighetsbyrån

Vänern

Foto: Fastighetsbyrån