SPOILER ALERT! Vill ni inte veta något om vad som kommer i tisdagens avsnitt av Mandelmanns gård? Titta bort! För er som är lika nyfikna som vi ...läs om den dramatiska händelsen som skakade gården Djupadal.

Mandelmanns tvingades i somras att avbryta TV-inspelningen, släppa allt de höll på med i trädgården och i ilfart bege sig till en del av gården de aldrig besöker annars. Anledningen? En lammhistoria av bibliska mått.

En lammunge hade ramlat ner i ett slukhål 1,5 meter under marken. Mandelmanns blev larmade av två par som promenerat i området och hört ljud från det djupa hålet.

– Jag har aldrig sett något liknande, det var helt absurt. Så jäkla skumt. Det hade blivit nåt jäkla slukhål, en fälla. 1,5 meter ner tittade ett litet lammhuvud fram. Vi vet fortfarande inte vad som hade hänt, säger Gustav Mandelmann till Aftonbladet.

Gustav och Marie Mandelmann

Foto: TV4

Gustav och Marie Mandelmann med sina får.

De misstänker att en räv eller grävling kan ligga bakom den dramatiska händelsen. En sak är dock säker. Hade inte paren hört det lilla bräkandet hade lammet dött. Och det var med nöd och näppe de lyckades få upp det ur hålet. Marie fick till sist dra upp lammet i örat.

– Jag lyckades få ner axeln. Det var ju en nödsituation. Den var alldeles vinglig och hade inte ätit på ett tag, jag tror att den varit där ett dygn, säger Marie Mandelmann.

Kamerateamet lyckades fånga hjälteinsatsen på film och detta får vi förstås se i tisdagens avsnitt av Mandelmanns gård som sänds kl 20.00 på TV 4.