Kladdkaka är Sveriges mest eftersökta recept på webben år efter år. Att kladdkakan är vårt mest älskade bakverk råder det inget tvivel om. Här får du flera underbara recept!

Kladdkaka med kola och blåbär
En ljuvlig kladdkaka med knaprig kolasmakande botten, kladdig kladdkaka i mitten och vispad grädde med fräscha blåbär på toppen. Receptet är skapat av Fanny Johansson, finalist i kladdkakeracet 2014.
12 bitar
BOTTEN:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 1⁄2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
KLADDKAKAN:
100 g smör
2 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1⁄2 tsk salt
1 dl blåbär
2 dl vispgrädde
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Grädda botten 5–7 min.
2. Kladdkakan: Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten på botten och baka ytterligare ca 20 min. Servera med blåbär och vispad grädde.

Sveriges godaste kladdkaka

Kladdkaka med marängsviss-topping
12 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Topping:
2 dl vispgrädde
2 bananer
1 1⁄2 dl små maränger
Strössel
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.

Fotonot: Receptet ovan är Sveriges godaste kladdkaka! Kladdkaka med marängsviss-topping är skapad av Amy Allegrini Hobson, 14 år från Kumla. Med detta vann hon nämligen Kladdkakeracet, Arlas  baktävling för barn mellan 10 och 14 år, som anordnas i syfte att sprida bakglädje bland barn och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept.

Missa inte senaste nytt från Lantlivs bloggare!

Läs även Kladdkaka med brynt smör och flingsalt!

Kladdkaka med jordnötter och kolabitar!

Kladdkaka med daimgrädde!

Ta chansen att vinna fina vinster i Lantlivs tävlingar!