Skåla in våren med härlig champagne, ett glas klassisk punsch eller kanske en skummande öl i Erika Lagerbielkes nya vackra ölglas.

Fint för skummande öl

glasgos

Orrefors släpper tre snygga, nya ölglas i serien Beer i design av Erika Lagerbielke. Glasen heter Pils, Lager och Taste och passar för olika typer av öl: pilsner med kraftigare skum och mildare kolsyra, ljus lager med spännande smaker och tydlig beska samt för aromatiska Indian Pale Ale. Pris för fyra glas, 499 kr.

 

 

Friska bubblor
En brut nature innehåller inget tillsatt socker. Därav det lilla tillägget till namnet på denna

massing
härliga champagne: Louis Massing Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature (7419), 282 kr. Champagnen har en doft av citrus och mineraler med fruktig smak och en härlig mousse av små bubblor. Passar perfekt till fisk och skaldjursrätter.

 

 

 

 

 

 

Rar kanna

nejiriume1

Fantastiskt fin tekanna i porslin med handtag av bambu, 650 kr. Klickas hem från denna inspirerande webbshop med japansk design: www.common-helsinki.com

 

 

 

 

Bokomslag
Naturligt vin
Vin tillverkat utan tillsatser har skakat om den traditionstyngda dryckeskulturen. I boken Naturligt vin åker vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson genom Frankrike för att träffa människorna bakom de senaste årens stora vintrend. Varför är det så kontroversiellt med naturvin? Hur uppkom trenden? Av allt att döma är den här för att stanna. (Natur och Kultur)

 

 

 

Lyxig plunta

Stutterheim1

Det svenska regnrocksmärket Stutterheim lanserar en exklusiv fickplunta för den skotska whiskeyn Glenfiddich. Pluntan är designad och handgjord i tenn och i gummi och kommer att tillverkas i en begränsad upplaga. Kommer att finnas i blått, svart, grönt och vinrött. 495 kr.

 

 

 

 

tegner o sons punsch_miljo_2000x1500
Nyfödd punsch
Punsch är en söt spritdryck baserad på arrak. Särskilt fin anses den punsch vara som rullats, det vill säga förvarats på tunna under en längre skeppstransport. Under 1800-talet dracks punsch flitigt som avec. I dag är punschdrickandet kanske mest utbrett inom studentkulturen. Familjen Tegnérs vinhandel grundades 1880 och nu lanserar man sin första punsch på 100 år. Under punschens storhetstid i början på 1900-talet tillverkade anfadern Esaias Tegnér ett tiotal olika punschsorter i sina lokaler i centrala Stockholm. Tegnér & Son Punsch (545), 140 kr/50 cl avnjuts med fördel lätt kyld till ärtsoppan.

 

 

Nytt grönt te

OrgGreenMist

Organic Green Mist är ett grönt ekologiskt odlat lövte, framtaget för att tillfredsställa den växande efterfrågan på högkvalitativa organiska gröna teer. Smaken är rund och uppfriskande smak med något smöriga och gräsiga aromer. 100g kostar 62 kr, Mighty Leaf.