Vackert, gott och kul med en melonisglass i den ingefärssmakande drinken.

Drink på melonisglass med ginger ale

Somriga glasspinnar som man kan lägga i drinken eller äta som de är. Den här drinken är alkoholfri men om man vill spetsa den lite så passar det bra med vaniljvodka. Man kan också göra egen ginger ale med färsk ingefära som får dra i sockerlag. Eller använda alkoholfri ginger beer av god kvalitet.
Ca 8 pinnar
500 g melonpuré av cantaloupmelon (skalad, urkärnad och mixad melon)
2 dl vatten
3/4 dl strösocker
2 lime, saften, och zest (finrivet skal) av 1
Pinnglassformar och pinnar
Till servering:
Is
8 jordgubbar
4 cm gurka
Ginger ale
Ett litet knippe mynta
1. Häll upp melonpurén i en skål. Koka upp vatten och socker, dra kastrullen åt sidan och låt allt svalna. Blanda ner sockerlagen och limesaft och skal i melonpurén. Fördela fyllningen i formarna.
2. Ställ in formarna i frysen tills det börjar bildas ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt formarna stå i frysen över natten. Skölj hastigt formarna i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men kraftigt ur dem ur formarna. Det är bättre att skölja lite för kort tid och sedan värma formarna med handen och dra ur glassarna. Man kan äta glassarna direkt nu eller frysa in dem styckevis på en liten bricka, och sedan packa dem i fryspåsar. Men bästa förvaringen är om de får vara kvar i formarna så att det inte bildas iskristaller runt glassarna.
3. Lägg is i åtta vida drinkglas. Skiva jordgubbarna och gurkan och lägg skivorna i glasen. Fyll på med ginger ale och lägg i glasspinnarna och garnera med mynta.
Ur Lantliv mat&vin 3/2014

Passar till: Enkla och läckra drinktilltugg

Missa inget nummer av Lantliv mat&vin! Klicka här för prenumerationserbjudanden!

 Fler goda recept